• Oznam o prerušení vyučovania až do odvolania

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 v nadväznosti na prerušenie od 16. marca 2020 do 29. marca 2020 

            prerušuje aj naďalej vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 30. marca 2020 do odvolania.

            Týmto opatrením nie je vylúčená možnosť zabezpečenia vzdelávania, resp. samoštúdia detí a žiakov inou ako prezenčnou formou. Toto obdobie nie je obdobím školských prázdnin, ide o osobitný režim preventívnych opatrení na predchádzanie šírenia ochorenia COVID-19. Riaditelia zabezpečia podľa podmienok a možností samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy.

            V nadväznosti na vývoj epidemiologickej situácie zostáva v platnosti zákaz organizovania športových podujatí, výletov, exkurzií, súťaží a predmetových olympiád realizovaných v sústave škôl a školských zariadení. To sa netýka súťaží a predmetových olympiád, ktoré sa konajú dištančnou formou. Úprava organizačných poriadkov súťaží umožňujúca vykonávanie dištančnou formou v školskom roku 2019/2020 je v kompetencii organizátorov súťaží.

            Z opatrení  vyberáme tie, ktoré s týkajú základných škôl:

            Testovanie 9 - 2020

            Minister ruší vykonanie externého testovania žiakov 9. ročníkov základných škôl a žiakov 4. ročníkov gymnázií s osemročným vzdelávacím programom v školskom roku 2019/2020.

            Podávanie prihlášok na stredné školy

            Prihlášky na stredné školy je možné podať do 15. mája a k prihláške sa nebude vyžadovať potvrdenie od lekára. Prijímacie pohovory na stredné školy sa uskutočnia najneskôr do 30. júna.

            Zápis do 1. ročníka ZŠ

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR určuje termín zápisu dieťaťa na povinnú školskú dochádzku od 15. apríla 2020 do 30. apríla 2020. Zápisy budú školy organizovať bez osobnej prítomnosti detí. Odporúča sa komunikácia elektronickou formou, ak to technické podmienky umožňujú. Termín zápisu určí zriaďovateľ školy. Podrobnosti o spôsobe zabezpečenia zápisu do ZŠ budú priebežne doplnené.

            Zápis do MŠ

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR určuje termín podávania žiadostí o prijatie detí do materskej školy pre nasledujúci školský rok od 30. apríla 2020 do 31. mája 2020. Pri podaní žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy sa nebude vyžadovať potvrdenie o zdravotnom stave. Dieťa bude prijaté iba na adaptačný pobyt. Podrobnosti o spôsobe zabezpečenia prijímania detí do MŠ budú priebežne doplnené.

            • V súvislosti s prerušenou výučbou na školách sa vysielanie RTVS Školského klubu, ktorý začal s vysielaním interaktívneho vzdelávacieho programu pre deti 1. stupňa od 18.3.2020 každý pracovný deň od 9.15 do 10.00 predĺži zo súčasných 45 minút na 100 minút s dôrazom na žiakov so špeciálnymi vzdelávaco-výchovnými potrebami.

            Viac info:

             https://www.rtvs.sk/televizia/clanky/220761/rtvs-rozsiri-vysielanie-skolskeho-klubu

            • Od 25.3.2020 začne fungovať nová platforma na dištančné vzdelávanie www.ucimenadialku.sk, kde nájdu učitelia, žiaci, ale aj rodičia materiály na digitálne vzdelávanie a ďalšie dôležité informácie.
            • Dávame do pozornosti, že IT spoločnosť DATALAN ako realizátor Detskej Univerzity Komenského Online sprístupňuje od 23.3.2020 do 3.5.2020 školákom 44 zaujímavých a inšpiratívnych videoprednášok v rámci projektu Detská Univerzita Komenského Online špeciál (DUK Online špeciál). Vo videoprednáškach zdieľali svoje znalosti slovenskí aj zahraniční prednášajúci za ostatných päť ročníkov DUK, ktorú organizuje Divadlo Aréna s Univerzitou Komenského v Bratislave. Projekt je bezplatný a prístupný deťom na celom Slovensku jednoducho cez počítač, tablet, či smartfón. Na všetky školopovinné deti čaká množstvo cenných poznatkov a na tie najúspešnejšie z každého kraja aj lákavé ceny. Viac informácií tu: http://www.dukonline.sk/TS_Zostan_doma_a_studuj_na_DUKO_special_FINAL.docx

            Info:

            https://www.minedu.sk/opatrenia-msvvas-sr-z-24-marca-2020/

            https://www.ucimenadialku.sk/

            Rodičom a žiakom odporúčame sledovať aktuálne informácie na webovom sídle školy.

            V prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kontaktovať

            e-mailom: zsubla100@gmail.com alebo na telefónnom čísle 0911 673 138 v pracovných dňoch v čase od 07.30 do 15.30 hod., resp. kontaktovať triednych učiteľov žiakov.

            Ďakujeme Vám za Vašu spoluprácu. Prajeme Vám hlavne veľa zdravia, fyzických aj duševných síl na prekonanie a úspešné zvládnutie tejto mimoriadnej situácie.

        • Zavretá škola - ako učiť doma
          • Zavretá škola - ako učiť doma

          • Portál zavretá škola - ako učiť doma nájdete cez facebook

            Cieľom tejto skupiny je navzájom sa povzbudzovať, prinášať zaujímavé nápady, informácie, videá a linky pre tých školákov, rodičov a učiteľov, ktorí teraz náhle zostali doma, lebo školy boli zavreté.
            Domáci školáci majú zažité, že učenie doma môže byť zábavné a zároveň veľmi efektívne. Nech sa páči, nechajme sa vzájomne inšpirovať.

        • Vzdelávacie materiály na portáli Kozmix.sk
          • Vzdelávacie materiály na portáli Kozmix.sk

          • V súvislosti s aktuálnym prerušením vyučovania v školách portál Kozmix.sk ponúka všetkým učiteľom, žiakom a ich rodičom bezplatný prístup k vzdelávacím materiálom..

            Na portáli nájdete tisícky interaktívnych aktivít z 10 školských predmetov pre 1. stupeň ZŠ, predovšetkým zo slovenského jazyka a matematiky. Okrem toho deťom ponúka zábavné príbehy doplnené o hravé úlohy.

            Ako na to?
            1. Vytvorte si používateľský účet, resp. prihláste sa do existujúceho účtu na moj.kozmix.sk

            2. Video návod ako vytvoriť účet rodiča alebo dieťaťa: https://www.youtube.com/watch?v=fwAScmf2fJs&list=PLr9j6DdQWEqkKHWPKJAgkegAanz84_wfB&index=6

            3. Pre sprístupnenie vzdelávacieho obsahu použite Aktivačný kódskolazdomu

            4. Využívajte bezplatný vzdelávací obsah, ktorý je dostupný do 15.4.2020

        • DOMÁCE SAMOŠTÚDIUM POČAS MIMORIADNEJ SITUÁCIE
          • DOMÁCE SAMOŠTÚDIUM POČAS MIMORIADNEJ SITUÁCIE

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            z dôvodu celoštátnej karantény a prerušenia vyučovacieho procesu v školách a školských zariadeniach, po dohode so všetkými vyučujúcimi II. stupňa našej školy, vám dávame do pozornosti pokyny k dennému vzdelávaniu prostredníctvom aplikácie Messenger a portálu www.bezkriedy.sk. Jednotliví učitelia vás budú kontaktovať a usmerňovať formou chatu, respektíve video chatu. Budú vám posielať zadania úloh, ktoré priebežne počas núteného voľna, prosím, vypracujte a potom spätne preposielajte svojim učiteľom na kontrolu. Učitelia si budú zaznamenávať práce žiakov a komunikovať s vami, prípadne vysvetľovať a snažiť sa vám pomôcť, ak si s niektorými zadaniami nebudete vedieť dať rady.

            Nechceme Vás preťažiť množstvom úloh, no chceme našich žiakov udržiavať v dobrej vzdelávacej kondícii, aby sme po návrate do školy nadviazali na váš aktívny prístup k vlastnému vzdelávaniu.

            Učiteľky I. stupňa budú jednotlivo kontaktovať rodičov svojich žiakov, zadávať im úlohy, ktoré žiaci v domácom prostredí vypracujú, podľa pokynov zašlú vyučujúcim, ktorí ich zaznamenajú a vyhodnotia.

            Zároveň chceme upozorniť, že tento stav doma nie sú prázdniny, a preto je potrebné, aby sa žiaci v dopoludňajších hodinách venovali samoštúdiu.

            Ďakujeme za pochopenie a veríme, že sa budete správať zodpovedne.

        • Oznam o prerušení prevádzky
          • Oznam o prerušení prevádzky

          • Na základe usmernenia MŠVVaŠ SR v období od 16.3.2020 do 27.3.2020, vrátane, bude vyučovanie v školách na území celej SR prerušené.

            O ďalšom postupe a rozhodnutiach Ústredného krízového štábu a MŠVVa Š SR Vás budeme informovať priebežne na našej web stránke.

            Prosíme rodičov, aby podrobne čítali odkazy, ktoré sú súčasťou každého oznamu. Sú tam dôležité informácie a pokyny, ktoré je potrebné dodržiavať.

          • Koronavírus COVID-19 – opatrenie a usmernenia

          • Vážení rodičia!

            Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Ubľa 120 z dôvodu preventívnych opatrení na spomalenie šírenia koronavírusu – ochorenie COVID-19, na základe rozhodnutia zriaďovateľa školy Obce Ubľa, prerušuje výchovno - vzdelávací proces v dňoch 12.3. - 13.3.2020 (štvrtok - piatok). Zatvorená je prevádzka ZŠ, MŠ, ŠKD a ŠJ.

            Nástup do školy je 16.3.2020 (pondelok). Prosíme rodičov, aby sledovali webovú stránku školy, v prípade nejakých zmien.

            Dôrazne odporúčame, aby sa deti počas prerušenia školského vyučovania vyvarovali návštevám hromadných podujatí a miest s veľkým počtom ľudí.

            Základná škola s materskou školou Ubľa 120 funguje v pohotovostnom režime a dôsledne monitoruje epidemiologickú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19. V prípade zmeny epidemiologickej situácie je pripravená operatívne a bezodkladne pristúpiť k potrebným opatreniam. Preto prosím sledujte oznámenia na stránke školy a zriaďovateľa.

            DÔLEŽITÝ OZNAM

            v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou

            Vážení rodičia, v prípade, že ste počas jarných prázdnin spolu so svojimi deťmi navštívili krajiny s potvrdeným COVID-19 (koronavírusom), hlavne Rakúsko a Taliansko, Českú republiku, na základe nasledovného odporúčania Ministerstva zdravotníctva SR: "Vzhľadom na výskyt koronavírusu v Európe ministerstvo zároveň odporúča, aby občania pozorne sledovali počas a pri návrate z pobytu v zahraničí svoj zdravotný stav po dobu 14 dní a aby v prípade výskytu respiračných príznakov ochorenia bezodkladne kontaktovali telefonicky lekára." Doporučujeme, aby po odporúčaní lekára, alebo hygienika Vaše deti, naši žiaci, zostali doma počas inkubačnej doby (14 dní) a neprichádzali do kolektívu ostatných žiakov a zamestnancov. Prosíme, aby ste pobyt dieťaťa v zahraničí telefonicky oznámili triednym učiteľom. Ďakujeme za porozumenie.

            Zároveň vás prosíme, aby ste sledovali všetky dostupné informácie o vývoji epidemiologickej situácie na  webovej stránke http://www.ruvzpo.sk, http://www.ruvzhe.sk/.

            Usmernenia MŠVVaŠ SR:

          • Zápis do 1. ročníka 2020/2021

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Ubľa 120 oznamuje, že zápis žiakov do 1. ročníka na školský rok 2020/2021 sa uskutoční v dňoch od 1. apríla do 30. apríla 2020.

            Na slávnostný zápis Vás srdečne pozývame 08. apríla 2020 o 9.00 hod. v pavilóne č. 2.

            K zápisu je nutné predložiť:

            • rodný list dieťaťa
            • občiansky preukaz zákonného zástupcu
            • kartu poistenca
            • príspevok na zošity a pomôcky do 1. ročníka 15,- €

            riaditeľka školy Mgr. Mária Karatníková

          • Domestos pre školy

          • V tomto školskom roku sme sa už po šiesty krát zapojili do projektu Domestos pre školy, kde si naše deti z MŠ, ale i žiaci ZŠ vďaka hre na Lovcov baktérií skvelo osvojili hygienické návyky.

            Zároveň sme opäť ukázali, že vieme spojiť sily a zabojovať. ĎAKUJEME ZA VAŠU POMOC. Vďaka zbieraniu pokladničných dokladov a zasielaniu fotiek lovcov baktérií sme vyhrali 2.700,- € na rekonštrukciu sociálnych zariadení v ZŠ a produkty Domestos v hodnote 260,- € pre MŠ.

        • Turnaj v človeče
          • Turnaj v človeče

          • Počas mesiaca február sme strávili každé voľné odpoludnie pri hre Človeče nehnevaj sa.  Zo všetkých zúčastnených žiakov postúpili do finále: Alex Palivoda (4.), Samko Rusič (1.), Dávid Džupinka (2.) a Alex Černega (3.). Víťazom sa stal Samuel Rusič, ktorému gratulujeme a ďakujeme aj za účasť všetkým zúčastneným.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Ubľa 120
        • msubla120@gmail.com sjubla120@gmail.com
        • Mgr. Mária Karatníková
        • ZŠ 057/7673138, 0911673138 ŠJ 057/7673106, 0903288605 MŠ 0910544667
        • 067 73 Ubľa 120 067 73 Ubľa Slovakia
        • 37873601
        • 2021640126
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje