• Návrat do škôl 2021

          • Dňa 17.12.2020 bol na webe MŠVVaŠ SR zverejnený manuál pre školy „Návrat do škôl 2021“. Dokument slúži ako návod na spustenie prezenčného vzdelávania od 11. januára 2021 v bezpečnom režime pre všetkých žiakov aj pracovníkov škôl a školských zariadení.

            Školy budú pri otváraní tried a návrate k prezenčnej výučbe postupovať podľa epidemiologickej situácie vo svojom regióne.

            Pravidlá zaradenia regiónu do jednotlivých stupňov ostražitosti a varovania podľa epidemiologickej situácie upravuje COVID automat Ministerstva zdravotníctva SR.

            V súvislosti s otvorením škôl podľa uvedených pravidiel sa už v tomto roku očakáva od škôl prieskum záujmu o testovanie medzi rodičmi žiakov a nahlásenie počtu požadovaných testov tak, aby príslušné okresné úrady mohli zabezpečiť pre testovacie odberové miesta dostatok antigénových testov. Odporúčaný termín testovania je 7. - 9. januára 2021.

            Prosíme rodičov žiakov, ktorým bol zaslaný dotazník - prieskum záujmu, o jeho vyplnenie do 18.12.2020.

            Ďalšie informácie budeme priebežne aktualizovať, preto sledujte náš web a Edupage.

            Odkazy:

            https://www.minedu.sk/ministerstvo-skolstva-zverejnuje-podmienky-bezpecneho-navratu-deti-do-skol/

            https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021/

        • Vianočné prázdniny
          • Vianočné prázdniny

          • Vianočné prázdniny sa na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu v šk. roku 2020/2021 uskutočnia v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021. 

            Polročné prázdniny v termíne 1. februára 2021 sa neuskutočnia. Školské vyučovanie v druhom polroku školského roka sa začína 1. februára 2021 (pondelok).

            Informácie ohľadom nástupu žiakov po vianočných prázdninách zverejníme na základe vydaných usmernení MŠVVaŠ SR a zriaďovateľa školy, preto sledujte náš web a Edupage.

        • Mikulášsky výtvarný balíček
          • Mikulášsky výtvarný balíček

          • Aj keď nepriaznivá pandemická situácia neumožňuje záujmové vzdelávanie žiakov, zamestnanci SZUŠ v Snine nezabúdajú na deti, ktoré vo svojom voľnom čase navštevujú ich elokované pracoviská. V pondelok 14. decembra nás svojou návštevou prekvapili p. riaditeľ SZUŠ Andrej Smolák a p. učiteľ SZUŠ Ivan Hazij. Na nádvorí školy pozdravili mladších žiakov a rozdali im bohatú nádielku výtvarného materiálu. Deťom sa prihovoril pán riaditeľ Smolák. Svojimi slovami motivoval deti k aktívnemu tráveniu voľného času, k umeleckému stvárneniu  života v našej obci a k tvorbe obrázkov do výtvarnej súťaže „Rok rusínskej dediny“. Výtvarné potreby starším žiakom neskôr osobne rozdal ich triedny učiteľ I. Hazij. Pán riaditeľ Smolák sa poďakoval učiteľkám i riaditeľke našej školy a odovzdal im darčekové kufríky s reprodukciami jeho obrazov. Na záver poprial všetkým pevné zdravie a dobré nápady pri tvorbe aj maľovaní.

            V mene žiakov i zamestnancov ďakujeme SZUŠ v Snine za dlhoročnú spoluprácu.

            Do galérie Mikulášsky výtvarný bylíček boli pridané fotografie.

        • Oznam
          • Oznam

          • Milí žiaci, rodičia a kolegovia,

            na základe opatrení vlády SR a po rokovaní so zriaďovateľom našej školy, sme sa k téme otvorenia 2. stupňa základnej školy – ročníkov 5. až 9. – dohodli s pani starostkou nasledovne:

            ročníky 5. až 9. POKRAČUJÚ V DIŠTANČNOM VZDELÁVANÍ do 22.12.2020.

            V súlade s Vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva SR, vydanou 4.12.2020, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k preukazovaniu sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 pred vstupom do priestorov škôl, obraciame sa na vás s prosbou o vyjadrenie názoru ohľadom vzdelávania vašich detí opäť v škole, počnúc dňom 8.1.2021.

            Z dôvodu, aby p. starostka stihla zabezpečiť na prvý januárový týždeň všetko potrebné k pretestovaniu rodičov a žiakov 2. stupňa, potrebujeme poznať vaše stanovisko.

            Vyplňte, prosím, dotazník, ktorí tvorí prílohu tohto oznamu. Papierovú formu dotazníka si môžete vyzdvihnúť u triednych učiteľov.

            Je mi úprimne ľúto, že procesy v súvislosti s návratom žiakov a učiteľov do škôl sú také komplikované, že reálny termín otvorenia školy môžem potvrdiť až v novom roku 2021, kedy sa predpokladá testovanie žiakov a učiteľov na COVID-19 a následne návrat do školy najskôr od 8.1.2021.

            Prajem Vám všetkým veľa síl a trpezlivosti nielen pri realizovaní dištančného vzdelávania, ale aj v tom, aby nervozita a chaos dnešných dní príliš nenarušili pokoj a čaro adventného obdobia. Všetkým prajem predovšetkým pevné zdravie a rodinnú aj osobnú pohodu.

                                                                                    Mgr. Mária Karatníková                                                                                                   riaditeľka školy

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Ubľa 120
        • msubla120@gmail.com sjubla120@gmail.com
        • Mgr. Mária Karatníková
        • ZŠ 057/7673138, 0911673138 ŠJ 057/7673106, 0903288605 MŠ 0910544667
        • 067 73 Ubľa 120 067 73 Ubľa Slovakia
        • 37873601
        • 2021640126
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje