• Riaditeľské voľno pondelok 03.05.2021

          • Mgr. Mária Karatníková, poverená riaditeľka ZŠ s MŠ Ubľa 120, so súhlasom zriaďovateľa a v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov  v znení neskorších predpisov

            poskytuje žiakom na deň 03.05.2021 (pondelok) riaditeľské voľno.

            Dôvodom pridelenia riaditeľského voľna sú veľkonočné sviatky pravoslávnych veriacich. 

          • Návrat žiakov 5. až 7. roč. od 03.05.2021

          • V súlade s aktuálnymi uzneseniami vlády SR, s aktuálnymi podmienkami regionálneho COVID Automatu a regionálneho školského COVID Automatu a pokynom zriaďovateľa obnovujeme s účinnosťou od 03.05.2021 prezenčné vyučovanie v 5. - 7. ročníku základnej školy.

            Forma vzdelávania všetkých žiakov ZŠ a detí MŠ v II. stupni varovania je prezenčná (deti/žiaci sú prítomní v škole).

            Z dôvodu riaditeľského voľna, udeleného na deň 03.05.2021, pokračujú žiaci 1. stupňa ZŠ a žiaci 8. a 9. ročníka od 04.05.2021 plným rozvrhom hodín, ktorý platí od 02.09.2020.

            Žiaci 5. až 7. ročníka sa budú počas adaptačného obdobia vzdelávať podľa upraveného rozvrhu hodín.

            Obed – prihlásení sú všetci žiaci (prihlásení stravníci). Zákonný zástupca odhlasuje svoje dieťa z obeda deň vopred alebo najneskôr do 7.30 h.

            Prílohy:  

            Čestné vyhlásenie rodiča a žiaka:  Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_ziaka_od_3.5.2021.docx

          • Zápis detí do MŠ na šk. rok 2021/2022

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Ubľa 120 po dohode so zriaďovateľom obcou Ubľa zverejňuje termín podávania žiadosti na prijatie dieťaťa do materskej školy pre školský rok 2021/2022.

               Termín podávania žiadosti: od 1. mája 2021 do 31. mája 2021.

            Formulár žiadosti v prílohe alebo si ju môžete vyzdvihnúť priamo v MŠ.
            Podávanie žiadosti o prijatie dieťaťa sa bude organizovať bez osobnej prítomnosti detí.
            Formy prijímania žiadostí:
            ⦁   elektronickou formou na e-mail: zsubla100@gmail.com
            ⦁   poštou - na adresu: ZŠ s MŠ Ubľa 120, 067 73 Ubľa
            ⦁   osobne, žiadosť je potrebné doniesť s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení, to znamená s platným negatívnym testom zákonného zástupcu dieťaťa.
             

            Kritéria prijímania detí do Materskej školy Ubľa 352
            V zmysle školského zákona 245/2008 sa prednostne prijímajú:
            ⦁  deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné, to sú deti, ktoré do 31.08.2021 dosiahnu päť rokov
            ⦁   deti, ktoré pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania
            Do MŠ sa spravidla prijímajú deti od 3 do 6 rokov. Deti po dovŕšení dvoch rokov veku môžu byť prijaté do materskej školy po dohode s riaditeľkou ZŠ s MŠ, a to v prípade, ak to dovoľuje kapacita materskej školy a deti dosahujú požadovanú úroveň v oblasti hygienických návykov a sebaobsluhy.

        • 22. apríl - Deň Zeme
          • 22. apríl - Deň Zeme

          • Deň Zeme je medzinárodný sviatok, ktorý sa oslavuje od roku 1970 s cieľom upozorniť na negatívne vplyvy človeka na krajinu a potrebu chrániť životné prostredie. Aj žiaci našej školy  si pripomenuli tento významný deň. Cieľom nášho projektu bola najmä snaha, aby žiaci boli schopní chápať, analyzovať a hodnotiť vzťahy medzi človekom a jeho životným prostredím na základe poznania zákonov, ktorými sa riadi život na Zemi.

            Na prvej vyučovacej hodine boli žiaci oboznámení s cieľom podujatia a pozreli si náučný film: Ako sa vodí Zemi. Na ďaľších vyučovacích hodinách vypracovali žiaci pracovné listy s enviromentálnym zameraním. Tieto pracovné listy žiaci využili na tvorbu spoločného plagátu venovanému našej Zemi. Na ďalších vyučovacích hodinách sme plánovali spoločne vyčistiť a upraviť areál a okolie našej školy. Počasie nám v tento deň neprialo, ale plánované aktivity sme uskutočnili v rámci vyučovacích hodín THD. Záver nášho podujatia tvorila diskusia o význame a uvedomelosti každého z nás v oblasti environmentalistiky a ekológie, ktorá sa okrem iného zameriavala aj na význam zberu a správneho triedenia odpadu, ako aj jeho negatívne vplyvy na životné prostredie.

            Pevne veríme, že spoločnými aktivitami sa nám podarilo u žiakov posilniť pocit spoločnej zodpovednosti voči živým organizmom a zároveň podporovať aktívny prístup k tvorbe a ochrane životného prostredia.

        • Akcia so sadením stromov.
          • Akcia so sadením stromov.

          • Prečo sme sadili stromy?…Je to jednoduché. Stromy sú krásne a užitočné. Preto ich sadíme. Uvedomujeme si ich význam v širšej súvislosti s prebiehajúcimi klimatickými zmenami a taktiež nám nie je ľahostajné, ako vyzerá naše okolie. Na konci tohto krásneho dňa sme mali skutočne dobrý pocit aj z príjemnej predstavy, že sa o pár rokov, keď sa prídeme pozrieť na to miesto, tak tam budú rásť krásne, “tie naše”, stromy - ginko dvojlaločné, kanadský javor, japonská vrba, marhuľa – odroda myrobalan.

          • Nástup do školy žiakov 8. a 9. ročníkov

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            v súvislosti s rozhodnutím ministra školstva SR číslo: 2021/12811:1-A1810 zo dňa 12.04.2021 sa s účinnosťou od 19. apríla 2021 v súlade s podmienkami uvedenými v uznesení vlády Slovenskej republiky č. 160 zo 17. marca 2021 v znení uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 169 z 24. marca 2021 a uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 176 z 31. marca 2021 obnovuje školské vyučovanie – prezenčná forma vzdelávania pre končiace ročníky ZŠ - 8. a 9. ročník.

            Pri nástupe žiakov 8. - 9. ročníka sa vyžaduje test zákonného zástupcu a žiaka, predloženie čestného vyhlásenia rodič a žiak - tlačivo príloha č. 8a.

            cestne_vyhlasenie_rodic_ziak_8a.docx

            Nové čestné vyhlásenie zákonného zástupcu je potrebné podávať vždy s novým negatívnom testom na COVID-19 u žiaka (8. a 9. roč.) a zákonných zástupcov všetkých žiakov. Povinnosť podať čestné vyhlásenie majú aj zákonní zástupcovia, ktorí spadajú pod výnimky platnej Vyhlášky ÚVZ SR (každých 7 dní).

            Otestovať sa môžete 17.04.2021 v Kultúrnom dome v Ubli od 13.00 do 19.00 hod.

            Výnimku z testovania má:

            1. osoba, ktorá sa preukáže, že jej bolo diagnostikované ochorenie COVID-19 v období nie dávnejšom ako 3 mesiace,
            2. osoba zaočkovaná proti ochoreniu COVD-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní.

            Rodičia, ktorí nemajú možnosť si tlačivo vytlačiť doma, si ho môžu prísť prevziať v škole alebo, ak má zákonný zástupca možnosť, môže vyplniť vyhlásenie o bezinfekčnosti žiaka a zákonného zástupcu každých 7 dní v EduPage v sekcii ŽIADOSTI a VYHLÁSENIA. Návod pre rodičov žiakov 2. stupňa TU.

            Bez vyplneného a odovzdaného tlačiva triednemu učiteľovi v pondelok 19.04.2021, nebude žiakovi umožnený vstup do školy.

            Škola od otvorenia daných ročníkov nebude poskytovať dištančné vzdelávanie.

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka, aj samotný žiak neabsolvuje testovanie na COVID-19 a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok:

            1. Ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadom vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh, ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľka školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní.
            2. Ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka.
            3. Zákonný zástupca nemá v týchto prípadoch nárok na tzv. „pandemickú OČR.“
          • Obnovenie školského vyučovania pre všetkých žiakov 1. - 4. ročníka od 12.4.2021

          • V súvislosti s rozhodnutím MŠVVaŠ SR č. 2021/11929:1-A1810 s účinnosťou od 12. apríla 2021 v súlade s podmienkami uvedenými v uzneseniach Vlády SR č. 160 zo 17. marca 2021, č. 169 z 24. marca 2021 a č. 176 z 31. marca 2021 si Vás dovoľujeme informovať, že sa obnovuje školské vyučovanie pre všetkých žiakov 1. - 4. ročníka. Zároveň bude pre týchto žiakov zabezpečená prevádzka ŠKD a ŠJ.

            Pri prezenčnej forme vzdelávania sa škola bude riadiť podľa:

            1. manuálu „Návrat do škôl“ (od 12.4.2021),
            2. „Covid – školského semaforu“ (zelená, oranžová, červená fáza) tzn. manuálov pre jednotlivé typy škôl a školských zariadení, ktoré sú zverejnené na stránkach MŠVVaŠ SR v Aktuálnych témach v položke Manuál opatrení pre školy a školské zariadenia,
            3. platných uznesení Vlády SR, rozhodnutiami ministra školstva, vedy, výskumu a športu, vyhláškami ÚVZ SR,
            4. celoštátneho COVID AUTOMATU, miestne príslušného RÚVZ, ktorý môže rozhodnúť o ďalších, avšak len prísnejších opatreniach s vplyvom na priebeh výchovno - vzdelávacieho procesu v školách a školských zariadeniach v danom regióne, ktorého sa tieto opatrenia týkajú.

            Podmienky nástupu žiaka 1. stupňa:

            • žiaci 1. -  4. ročníka sa netestujú, aj keď presiahli vek 10 rokov,
            • aktuálny negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka žijúceho so žiakom v spoločnej domácnosti nie starší ako 7 dní ku dňu nástupu do školy podľa aktuálnych pravidiel COVID AUTOMATU a vyhlášky ÚVZ SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa,
            • predloženie Čestného vyhlásenia zákonného zástupcu, ktoré je potrebné vyplnené a podpísané odovzdať v papierovej forme pri nástupe do školy. Pre rodičov, ktorí nemajú možnosť si tlačivo vytlačiť doma, bude tlačivo k dispozícii pri vstupe do školy.   

            Priloha_c._11a_-_Zakonny_zastupca_-_Cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim_udajov.pdf

            Školská dochádzka

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok:

            1. ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,
            2. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,
            3. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            Je v najlepšom záujme žiaka, aby sa prezenčnej výučby zúčastňoval v čo najväčšom rozsahu. 

            Odkazy: 

            https://www.minedu.sk/od-12-aprila-sa-plosne-otvara-prvy-stupen-a-materske-skoly-pre-deti-vsetkych-rodicov/

            https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-z-8-4-2021-s-ucinnostou-od-12-4-2021/

          • Organizácia vyučovania po veľkonočných prázdninách (od 7.4.2021)

          • Na základe nového Rozhodnutia ministra školstva zo dňa 30. marca 2021 a po dohode so zriaďovateľom, si Vás dovoľujeme informovať, že aj po veľkonočných prázdninách od stredy 7. apríla pokračuje škola v rovnakom režime ako doposiaľ. To znamená, že bude zabezpečená:

            • prevádzka materskej školy,
            • prezenčné vyučovanie pre žiakov 1. stupňa,
            • prevádzka školského klubu detí,
            • prevádzka školskej jedálne.

            Podmienkou nástupu dieťaťa do MŠ a žiaka 1. stupňa je aktuálny negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka žijúceho so žiakom v spoločnej domácnosti nie starší ako 7 dní ku dňu nástupu do školy podľa aktuálnych pravidiel COVID AUTOMATU a predloženie Čestného vyhlásenia zákonného zástupcu.

            Ostatné pravidlá ohľadom vzdelávania a školskej dochádzky ostávajú v platnosti. 

            Zároveň pre všetkých žiakov, ktorí sa vzdelávajú dištančnou formou, platia zaužívané pravidlá dištančného vzdelávania.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Ubľa 120
        • msubla120@gmail.com sjubla120@gmail.com
        • Mgr. Mária Karatníková
        • ZŠ 057/7673138, 0911673138 ŠJ 057/7673106, 0903288605 MŠ 0910544667
        • 067 73 Ubľa 120 067 73 Ubľa Slovakia
        • 37873601
        • 2021640126
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje