• Beseda - čisté ruky a zdravé zúbky

          • V rámci projektu Školy podporujúce zdravie, v spolupráci s organizáciou Zdravé regióny p.o., bola zorganizovaná beseda s aktivitami Čisté ruky a zdravé zúbky. Prednášku a aktivity vykonávali KAPZ Mgr. Lenka Bužová a APZ Monika Mitrová. Deti sa mohli zoznámiť a vyskúšať ako sa starať o hygienu a čistotu rúk. Vyskúšali si ako správne sa starať a umývať zúbky. Získané teoretické vedomosti si vyskúšali aj prakticky.

          • Deň vedy a techniky

          • Už 20. rok sa druhý novembrový týždeň nesie v znamení vedy a techniky. V rámci tohto
            týždňa navštívili našu školu žiaci zo Strednej odbornej školy polytechnickej v Humennom ,
            ktorí si pre žiakov našej školy pripravili zaujímavé aktivity, prostredníctvom ktorých
            predstavili rôzne technické odbory. Naši žiaci si mohli vyskúšať prácu so stavebno-
            inštalačným materiálom, sieťovými technológiami a multimédiami, zaujala ich virtuálna
            realita, programovanie aj robotika. Mohli si vyskúšať prácu v televíznom štúdiu. Aktívne sa
            zapojili do jednoduchých stavebných prác ako ukladanie tehál, spájanie potrubia, ale
            i jednoduchých stavieb z dreva. Žiaci tak na základe vlastnej skúsenosti spoznali jednotlivé
            technické odbory a najnovšie technické zariadenia. Veda a technika tak poskytla našim
            žiakom veľa zážitkov a radosti.

          • OKTÓBER – MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

          • Celý mesiac sa niesol v znamení spolupatričnosti, lásky, úcty, pozornosti, pokory a obdivu k starším ľuďom. I keď veríme, že tieto čnosti sa z našich srdiečok nevytrácajú po celý rok, v mesiaci október žiaci našej školy potešili svojimi aktivitami nielen svojich starých rodičov, ale i starších ľudí v našej obci.

            Svojim kultúrnym vystúpením, bohatým na tanec, spev i hovorené slovo, roztlieskali všetkých prítomných v kultúrnom dome. Našim seniorom tak spestrili popoludnie deti z MŠ, žiaci zo ZŠ i folklórna skupina Ubľanka.

            Svoje veľké srdiečka, z ktorých sa nevytráca láska k blížnemu, ukázali aj naši žiaci so svojimi rodičmi a učiteľmi, keď sa zomkli a spoločnými silami sa nám podarilo zrealizovať krásnu zbierku pre klientov špecializovaného zariadenia Kosmatec v Ubli. Veci pre každodennú potrebu, drogériu, potraviny, teplé ponožky, či veľa drobných milých darčekov, odovzdali žiaci seniorom pri návšteve zariadenia. Ľuďom odkázaným na pomoc iných, spríjemnili popoludnie nielen odovzdaním darčekov, ale taktiež svojím kultúrnym vystúpením.

            A koniec mesiaca si naši žiaci užili so svojimi starými rodičmi na milom zábavno-súťaživom popoludní. Prebiehala súťaž o najlepší babkin koláč, do ktorého sa zapojila každá prítomná babička. Starí rodičia opäť raz nesklamali svoje najmilšie vnúčatká a s veľkým odhodlaním, elánom i dobrou náladou  sa pustili do súťaživých aktivít spolu s deťmi. Radosť v očiach detí i starých rodičov je najlepším ohodnotením spomínaného popoludnia. Ďakujeme...

          • Po uličkách mesta Knižnicovo

          • Podujatie k Medzinárodnému dňu školských knižníc bolo spojené s netradičným dotykom s literatúrou. Našou školou sa niesla úžasná atmosféra nabitá literárnymi postavami, učteľky i žiaci školy sa zmenili na obľúbené literárne postavy, ktoré putovali po uličkách mesta Knižnicovo. V rámci podujatia sme uskutočnili množstvo rôznych aktivít, žiaci plnili zaujímavé úlohy, zážitkovou formou si rozvíjali čitateľské, prírodovedné, ale aj umelecké zručnosti. Odmenou pre nás všetkých je nielen vynikajúci pocit zo zaujímavo prežitého dňa, ale aj to, že v centre pozornosti bola opäť „obyčajná“ kniha. Bonusom pre všetkých bola hlavne radosť, ktorú sme mohli pozorovať na tvárach detí. Veríme, že tento deň ukázal našim žiakom cestu k čítaniu, ku knihe, k vzdelaniu i k tvorivosti.

            Veľké poďakovanie patrí všetkým zúčastneným, ktorým knihy a čítanie nie sú v dnešnej pretechnizovanej dobe ľahostajné.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Ubľa 120
        • msubla120@gmail.com sjubla120@gmail.com
        • Mgr. Mária Karatníková
        • ZŠ 057/7673138, 0911673138 ŠJ 057/7673106, 0903288605 MŠ 0910544667
        • 067 73 Ubľa 120 067 73 Ubľa Slovakia
        • 37873601
        • 2021640126
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje