• Obnovenie prevádzky ZŠ a MŠ od 1. júna 2020

          • Na základe uznesenia Vlády SR, Rozhodnutia ministra školstva číslo: 2020/12033:1-A2110 a Rozhodnutia zriaďovateľa školy č. OcÚ-2020/97 zo dňa 21.5.2020, otvárame prevádzku základnej školy a materskej školy od 1.6.2020.

            ZŠ s MŠ Ubľa 120 po dohode so zriaďovateľom obnoví prezenčné vzdelávanie našich žiakov a detí za nasledujúcich podmienok:

            Prevádzka a vnútorný režim

            • Prevádzka ZŠ a MŠ začne v pondelok 1.6.2020.
            • Materská škola v režime ako pred Covid 19 – celodenná prevádzka s rešpektovaním počtu detí v skupine, t. j. maximálny počet detí 15. Ak bude viac záujemcov budeme sa riadiť kritériami výberu podľa vlády SR. Prevádzka MŠ bude zabezpečená v čase od 6.30 do 15.30 hod.
            • Základná školaŠKD ročníky 1. - 4. prezenčne v škole, okrem žiakov, ktorých rodičia odmietli prítomnosť v škole.
            • Vyučovanie žiakov 5. ročníka bude na základe prieskumu u rodičov, prebiehať naďalej dištančnou formou vzdelávania.
            • Prezenčné vyučovanie – 4 vyučovacie hodiny denne – 7.50 - 11.20
            • ŠKD 11.30 - 15.30
            • ŠJ – strava bude podávaná deťom MŠ, žiakom a zamestnancom prítomným v škole podľa harmonogramu.

            Obed:     1. skupina:  11.20 - 11.40

                            2. skupina:  11.40 - 12.00

                            Zamestnanci:  12.00

            • Príchod žiakov a detí od 7.30
            • Pokračuje dištančné vzdelávanie žiakov v ročníkoch 5. - 9. podľa schváleného rozvrhu.

            Podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov

            • Platia prísne hygienické opatrenia. Škola a škôlka budú dôkladne dezinfikované.
            • Prvý deň žiak/dieťa vstupuje do školy len na základe vyplneného vyhlásenia o zdravotnom stave. Tlačivá budú doručené triednymi učiteľkami. Žiadame rodičov aby si ich vyplnili doma.
            • Ráno pri príchode do školy prebehne meranie teploty bezkontaktným teplomerom a vstupná dezinfekcia každého žiaka a dieťaťa. Pri zvýšenej teplote dieťa/žiak nemôže vstúpiť do školy. Rovnako ak po rannom filtri vykazuje známky respiračného ochorenia, rodičia sú povinní bezodkladne si dieťa/žiaka vyzdvihnúť.  Rodičia do priestorov školy a škôlky nevstupujú (v MŠ maximálne 10 minút v šatni)! Platí prísny zákaz vstupu nepovolaných osôb do objektu.
            • Rodič je zodpovedný za to, že žiak/dieťa prichádza do školy/škôlky v rúšku. Každý žiak/dieťa musí mať čisté náhradné rúško a papierové jednorazové vreckovky. V triedach budú žiaci a deti bez rúšok.
            • Pri vstupe do školy dieťa/žiaka preberie dozor vykonávajúci pedagóg.
            • Dieťa privádza a vyberá zo školy, ŠKD a MŠ iba člen žijúci v spoločnej domácnosti.
          • Dôležitá informácia pre žiakov 9. ročníka a ich rodičov

          • Dôležitá povinnosť pre zákonných zástupcov žiakov:

            Rodič /zákonný zástupca maloletého uchádzača na štúdium do 4. júna 2020 doručí strednej škole, do ktorej bol uchádzač prijatý na vzdelávanie, potvrdenie o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenie o nenastúpení žiaka na štúdium, ktorého vzor je uvedený pod textom resp. bude určite zverejnený aj na webových sídlach stredných škôl. Záväzné potvrdenie o nastúpení žiaka alebo nenastúpení žiaka na štúdium sa doručí strednej škole odoslaním naskenovaného tlačiva, prostredníctvom e-mailu alebo poštou na adresu strednej školy. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole. Príloha č. 1

            https://www.minedu.sk/data/att/16192.pdf

            Na základe informácie zaslanej z Odboru školstva OU v Prešove si Vám dovoľujeme sprostredkovať túto dôležitú informáciu týkajúcu sa zápisu žiakov na stredné školy.

            Ak rodič záväzne potvrdí nastúpenie na strednú školu, už ho nie je možné zmeniť. Zápis nie je možné zrušiť! Neexistuje možnosť potvrdiť záväzne štúdium a potom to zrušiť. Keď je žiak v elektronickom systéme strednej školy raz záväzne zapísaný na školu A, už nie je možné zapísať ho na školu B.

            To znamená, že ak sa žiak nezapíše do 4.6.2020 na žiadnu strednú školu, môže sa stať, že už sa nebude mať kam zapísať. Je potrebné sa zodpovedne rozhodnúť hneď na prvýkrát. Keď rodič záväzne nepotvrdí nastúpenie na žiadnu strednú školu z dôvodu, že  žiaka neprijali na žiadnu z nich, môže na ňu zaslať odvolanie. Ide o klasický postup pri správnom konaní, nič sa nemení.

            Dôležité informácie týkajúce sa prijímacieho konania si môžete prečítať v dokumente: Rozhodnutie o termínoch, organizácii a hodnotení prijímania na vzdelávanie v stredných školách v čase mimoriadnej situácie v školskom roku 2019/2020 zverejnených na webovej stránke MŠVVaŠ SR. Link tu: https://www.minedu.sk/data/att/16275.pdf alebo tu: https://www.minedu.sk/minister-skolstva-rozhodol-o-terminoch-a-organizacii-prijimacich-skusok-na-stredne-skoly/

            V prípade akýchkoľvek otázok týkajúcich sa prijímacieho konania na SŠ môžete kontaktovať výchovnú poradkyňu Mgr. Darinu Dzubovú, e-mail: dzubova.darina@gmail.com alebo triednu učiteľku. Zároveň ešte raz oznamujeme rodičom, že všetky prihlášky v papierovej forme boli doporučene odoslané poštou na stredné školy.

          • Rozhodnutie ministra školstva o termínoch, organizácii a hodnotení prijímania na vzdelávanie v stredných školách v čase mimoriadnej situácie v školskom roku 2019/2020

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa § 150 ods. 8 zákona a § 161k č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) určuje termíny, organizáciu a hodnotenie prijímania na vzdelávanie v stredných školách takto:

            Prijímacie konanie do prvého ročníka osemročných vzdelávacích programov sa koná od 15. júna 2020 do 30. júna 2020. Riaditeľ strednej školy po prerokovaní v pedagogickej rade školy do 29. mája 2020 je povinný zverejniť upravené kritériá prijímacieho konania na študijné odbory podľa profilácie školy. Podmienky prijímacieho konania upraví samostatné rozhodnutie.

            Prijímacie konanie do prvého ročníka štvorročných a päťročných vzdelávacích programov a prijímacie konanie do učebných odborov sa koná od 19. mája 2020 do 30. júna 2020.

            1. Uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača

            1.1. Uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača do 28. februára 2020 podal najviac dve prihlášky na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania na vzdelávanie na dve stredné školy alebo na dva odbory vzdelávania tej istej strednej školy.

            1.2. Uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača môže do 13. mája 2020 požiadať strednú školu o presun podanej prihlášky na vzdelávanie podľa bodu 1.1. na iný študijný odbor, iný učebný odbor alebo na inú strednú školu, v ktorých sa vyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole.

            1.3. Uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača do 10. apríla 2020 podal najviac dve prihlášky na vzdelávanie na dve stredné školy alebo na dva odbory vzdelávania tej istej strednej školy.

            1.4. Uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača môže do 15. mája 2020 podať dve prihlášky na vzdelávanie na dve stredné školy alebo na dva odbory vzdelávania na tej istej strednej škole. Prihlášku na vzdelávanie doručí cez informačný systém základnej školy (napr. EduPage), odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu alebo poštou na adresu strednej školy, ak nepodal prihlášky bodu 1.3.

            1.5. Uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača do 4. júna 2020 doručí strednej škole, do ktorej bol uchádzač prijatý na vzdelávanie, potvrdenie o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenie o nenastúpení žiaka na štúdium, ktorého vzor je uvedený v prílohe č. 1.

            1.6. Záväzné potvrdenie o nastúpení žiaka alebo nenastúpení žiaka na štúdium sa doručí strednej škole cez informačný systém základnej školy (napr. EduPage), odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu alebo poštou na adresu strednej školy. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole.

            1.7. Uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača môže do 19. júna 2020 podať prihlášku na vzdelávanie pre prijímacie konanie na nenaplnený počet miest (druhý termín).

            2. Riaditeľ základnej školy

            2.1. Riaditeľ základnej školy do 19. mája 2020 odošle prihlášky na vzdelávanie podľa bodu 1.3. a 1.4. na príslušnú strednú školu. Na prihláške na vzdelávanie sa nevyžaduje podpis zákonného zástupcu ani potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti žiaka.

            2.2. Riaditeľ základnej školy odošle za jedného žiaka najviac dve prihlášky na vzdelávanie poštou alebo v naskenovanej podobe e-mailom.

            3. Riaditeľ strednej školy

            3.1. Riaditeľ strednej školy po prerokovaní v pedagogickej rade školy do 7. mája 2020 je povinný zverejniť upravené kritériá prijímacieho konania na študijné odbory podľa profilácie školy, v súlade s prílohou č.2. Pri prijímacom konaní do učebných odborov, do odborného učilišťa a do praktickej školy je uplatnenie kritérií prijímacieho konania podľa prílohy č. 2 dobrovoľné.

            3.2. Riaditeľ strednej školy do 15. mája 2020 odošle prihlášku inej strednej škole, ak uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača požiada riaditeľa strednej školy o presun prihlášky na vzdelávanie podľa bodu 1.1. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole.

            3.3. Riaditeľ strednej školy do 29. mája 2020 rozhodne o prijatí alebo neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania.

            3.4. Riaditeľ strednej školy do 29. mája 2020 zverejní zoznam uchádzačov na webovom sídle strednej školy alebo výveske školy podľa výsledkov prijímacieho konania.

            3.5. Riaditeľ strednej školy najneskôr do 29. mája 2020 doručí uchádzačovi rozhodnutie o prijatí cez informačný systém základnej školy (napr. EduPage), odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu alebo poštou.

            3.6. Riaditeľ strednej školy do 5. júna 2020 zverejní počet obsadených miest a počet voľných miest na webovom sídle strednej školy alebo na výveske strednej školy.

            3.7. Riaditeľ strednej školy do 15. júna 2020 oznámi možnosť vydať rozhodnutie o prijatí nasledujúcim uchádzačom zo zoznamu uchádzačov, podľa výsledkov prijímacieho konania, ktorí podali odvolanie, ak už uchádzač nie je prijatý na inú strednú školu.

            3.8. Riaditeľ strednej školy najneskôr do 15. júna 2020 zverejní 100% naplnenosť tried na webovom sídle strednej školy alebo na výveske strednej školy.

            3.9. Riaditeľ strednej školy do 15. júna 2020 poskytne orgánu miestnej štátnej správy v školstve a samosprávnemu kraju v jeho územnej pôsobnosti požadované údaje o žiakoch, ktorí nastupujú na štúdium na strednej škole.

            4. Prijímacie konanie na nenaplnený počet miest (druhý termín)

            4.1. Riaditeľ strednej školy po prerokovaní v pedagogickej rade školy do 15. júna 2020 zverejní rozhodnutie o tom, či sa na škole uskutoční prijímacie konanie na nenaplnený počet miest.

            4.2. Prijímacie konanie na nenaplnený počet miest sa uskutoční do 23. júna 2020. Riaditeľ strednej školy odošle rozhodnutie o prijatí do 25. júna 2020. Uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača doručí do 30. júna 2020 strednej škole záväzné potvrdenie, ktorého vzor je uvedený v prílohe č. 1.

            4.3. Ak má stredná škola určený počet žiakov prvého ročníka v dennej forme štúdia v príslušnom študijnom odbore alebo v príslušnom učebnom odbore (plán výkonov) najviac 15 žiakov, riaditeľ strednej školy môže so súhlasom zriaďovateľa v prijímacom konaní na nenaplnený počet miest prijať najviac o 3 žiakov viac. Možnosť zvýšenia počtu žiakov sa nevzťahuje na študijné odbory skupiny 82 a 86.

            4.4. Riaditeľ strednej školy do 1. júla 2020 poskytne orgánu miestnej štátnej správy v školstve a samosprávnemu kraju v jeho územnej pôsobnosti požadované údaje o žiakoch, ktorí nastupujú na štúdium na strednej škole po ukončení prijímacieho konania na nenaplnený počet miest.

            4.5. Príslušný orgán miestnej štátnej správy v školstve do 28. augusta 2020 po prerokovaní so zákonným zástupcom žiaka, s príslušným riaditeľom strednej školy a jeho zriaďovateľom určí strednú školu pre

            a) žiaka, ktorý nebol prijatý na štúdium v žiadnej strednej škole, na ktorú si podal prihlášku na vzdelávanie,

            b) žiaka, ktorý úspešne skončil deviaty ročník základnej školy a nepodal prihlášku na vzdelávanie v žiadnej strednej škole.

            5. Spoločné ustanovenia

            5.1. Na prihláške na vzdelávanie sa nevyžaduje podpis zákonného zástupcu ani potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti žiaka.

            5.2. Uchádzač so zdravotným znevýhodnením alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača predloží vyjadrenie všeobecného lekára o schopnosti študovať zvolený odbor výchovy a vzdelávania v termíne určenom riaditeľom strednej školy najneskôr 31. augusta 2020.

            5.3. Uchádzač prijatý na strednú školu doplní všetky potrebné potvrdenia, ktoré sa pripájajú k prihláške na vzdelávanie, najneskôr do 31. augusta 2020.

            5.4. Riaditeľ strednej školy môže rozhodnúť o predĺžení termínov podľa bodu 5.1 a 5.2.

            5.5. Všetky zasadnutia poradných orgánov sa uskutočňujú dištančne a hlasovania sa uskutočňujú per rollam, ak to technické podmienky umožňujú.

            5.6. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole.

            5.7. Toto rozhodnutie sa primerane vzťahuje aj na prijímanie žiakov na výchovu a vzdelávanie do odborného učilišťa alebo do praktickej školy.

            5.8. Na prijímanie na externú formu štúdia, kombinovanú formu štúdia a nadväzujúce formy odborného vzdelávania a prípravy v stredných odborných školách sa vzťahujú ustanovenia § 69 školského zákona.

            5.9. Na organizáciu prijímacieho konania sa primerane vzťahujú ustanovenia príslušných právnych predpisov a rozhodnutí, ak toto rozhodnutie neustanovuje inak.

            5.10. V odboroch vzdelávania, v ktorých sa overuje umelecký talent alebo športový výkon, je možné vlastné kritérium strednej školy podľa prílohy č. 2 bodu 3 využiť na dištančné overenie alebo v nevyhnutnom prípade prezenčné overenie s písomným súhlasom zriaďovateľa. Prijímacia skúška z overenia špeciálnych schopností, zručností alebo nadania potrebných na zvládnutie príslušného odboru vzdelávania musí prebiehať v súlade s Opatrením Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky pri ohrození verejného zdravia č: OLP/3170/2020 zo dňa 15.4.2020 (viď. príloha č. 3).

          • Zápis do MŠ na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2020/2021

          • Milí rodičia!

            Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Ubľa 120 oznamuje, že žiadosti detí na predprimárne vzdelávanie na  školský rok 2020/2021 sa budú podávať  v dňoch od 30. apríla 2020 do 31. mája 2020.

            Z dôvodu opatrení a obmedzení spojených s epidémiou šírenia respiračného ochorenia vyvolaného koronavírusom COVID-19 bude možné zápis na predprimárne vzdelávanie vykonať nasledovne:

            1. Osobná účasť na zápise

            ZÁPIS na predprimárne vzdelávanie na šk. rok 2020/2021 sa uskutoční 27. mája 2020 (streda) od 8.00 hod. do 12.00 hod. v budove základnej školy.

            Zákonní zástupcovia vyplnia žiadosť k prijatiu dieťaťa na predprimárne vzdelávanie vo vyhradenom priestore školy, bez osobnej prítomnosti detí. Rodičia budú prichádzať postupne a dodržiavať hygienicko-epidemiologické opatrenia, t.j. pri vstupe do budovy školy musia mať rodičia ochranné rúško, ochranné rukavice a svoje vlastné pero.

            Zápisu v stanovenom termíne sú povinní zúčastniť sa obaja zákonní zástupcovia. V prípade neúčasti jedného zo zákonných zástupcov, je potrebné vypísať splnomocnenie neprítomného zákonného zástupcu, ktoré je súčasťou tlačiva:

            „Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie“ – odporúčame dať splnomocnenie.

            K zápisu si môžete priniesť už vyplnenú žiadosť, ktorá je v prílohe dokumentu. Rodič prinesie vyplnenú prihlášku bez potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa. Toto potvrdenie sa doloží dodatočne. Tiež si prinesie rodný list dieťaťa (kópiu) a občiansky preukaz k nahliadnutiu pre kontrolu údajov.

            2. Elektronické podanie žiadosti

            Žiadosť o prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie je možné podať aj elektronickou formou cez email školy: zsubla100@gmail.com. Súčasťou žiadosti bude aj splnomocnenie jedného z rodičov. Obratom Vám bude doručený email o prijatí žiadosti k prijatiu dieťaťa na predprimárne vzdelávanie.

            Ak nemáte možnosť vytlačiť si potrebné tlačivo, môžete si ho vyzdvihnúť v základnej škole vo vopred dohodnutom termíne s riaditeľkou školy na t. č. 0911673138 alebo po dohode so zástupkyňou pre MŠ na t. č. 0910544667.

            Pokiaľ vypísané tlačivá nemáte možnosť poslať elektronicky, je nutné ho odovzdať osobne alebo poslať poštou doporučene na adresu školy: Základná škola s materskou školou Ubľa 120, 067 73 Ubľa najneskôr do 31.5.2020.

            Dieťa je oficiálne zapísané až po vydaní rozhodnutia o prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie, ktoré bude vydané do 15. júla 2020.

          • Spôsob hodnotenia žiakov školy v čase mimoriadnej situácie počas prerušenia vyučovania v školách - dôležitý oznam

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Ubľa 120 oznamuje na základe rozhodnutia v pedagogickej rade všetkým rodičom a žiakom školy spôsob priebežného a záverečného hodnotenia.

            a) V prvom ročníku sa priebežné a záverečné hodnotenie realizuje formou slovného hodnotenia vo všetkých predmetoch.

            b) V ročníkoch 2. - 9. nebudú hodnotené predmety: Výtvarná výchova, Hudobná výchova, Telesná a športová výchova, Pracovné vyučovanie, ktoré boli doteraz hodnotené. Tieto predmety boli pôvodne hodnotené, avšak podmienky v čase prerušeného vyučovania neumožňujú naplniť ciele predmetu kvalitnou plnohodnotnou realizáciou. Na záverečnom hodnotení bude uvedené absolvoval/absolvovala.

            V ostatných predmetoch budú žiaci hodnotení známkou.

            Ďalej upozorňujeme rodičov, že:

            • v priebežnom hodnotení používame známky (motivačný prvok) a slovné hodnotenie, ktoré pomáhajú učiteľom udržať spätnú väzbu so žiakmi. Pri hodnotení sa snažíme v prvom rade motivovať žiakov v čo najvyššej miere a  zohľadňovať vekové, individuálne osobitosti žiaka a taktiež podmienky žiaka na vzdelávanie sa v domácom prostredí,
            • v čase mimoriadnej situácie nemôže byť žiak zo žiadneho predmetu hodnotený stupňom prospechu nedostatočný alebo dosiahol neuspokojivé výsledky, t.j. nemôže opakovať ročník,
            • v čase mimoriadnej situácie všetci žiaci po absolvovaní posledného ročníka vzdelávacieho programu odboru vzdelávania pre druhý stupeň základnej školy získajú nižšie stredné vzdelanie aj s doložkou: „Žiak získal nižšie stredné vzdelanie.“ V prípade, že by žiakovi deviateho ročníka z objektívnych príčin hrozilo prepadnutie (napr. na polroku mal nedostatočnú z dvoch a viacerých predmetov alebo bol neklasifikovaný), bude mu určený termín na preskúšanie pred začiatkom nasledujúceho školského roka.
            • vo výnimočných prípadoch (ak žiak neposkytuje spätnú väzbu, vhodnou formou, ktorú mu určil vyučujúci) je možné určiť pred postupom do vyššieho ročníka preskúšanie u tých žiakov 2. stupňa ZŠ, ktorí zo subjektívnych príčin neplnili požiadavky vyučovania na diaľku a dosiahli neuspokojivé výsledky za obdobie pred prerušením vyučovania. Preskúšanie je možné najskôr dva mesiace po obnovení vyučovania v školách alebo do 31.8.2020. O preskúšaní žiaka rozhoduje pedagogická rada.

             

                                                                                                                                            Mgr. Mária Karatníková

                                                                                                                                                  riaditeľka školy

             

            Bližšie informácie ohľadom hodnotenia nájdete na: 

            https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/hodnotenie-v-zs-a-ss/

          • Zápis do 1. ročníka - nové usmernenie

          • Vážení rodičia!

            Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Ubľa 120 oznamuje, že zápis žiakov do 1. ročníka pre školský rok 2020/2021 sa uskutoční v dňoch od 15. apríla 2020 do 30. apríla 2020.

            Z dôvodu opatrení a obmedzení spojených s epidémiou šírenia respiračného ochorenia vyvolaného koronavírusom COVID-19 bude možné zápis budúcich prvákov do základnej školy vykonať dvojakým spôsobom:

            OSOBNE – dňa 21.4.2020 zákonní zástupcovia vyplnia a podpíšu žiadosť k prijatiu dieťaťa do 1. ročníka ZŠ vo vyhradenom priestore školy, bez osobnej prítomnosti detí. Rodičia budú prichádzať postupne a dodržiavať hygienicko-epidemiologické opatrenia, t. j. pri vstupe do budovy školy musia mať rodičia ochranné rúško, ochranné rukavice a svoje vlastné pero (čas zápisu bude upresnený telefonicky).

            K zápisu je potrebné priniesť originál rodného listu dieťaťa a občiansky preukaz oboch zákonných zástupcov.

            ELEKTRONICKY

            Odoslaním príslušných tlačív, ktoré je potrebné dôkladne vyplniť na základe údajov v rodnom liste dieťaťa, občianskom preukaze zákonných zástupcov, a zaslaním na email školy od 15.4.2020 do 30.4.2020.

            Následne Vám bude doručený potvrdzovací email.

            V tomto prípade, do dvoch týždňov od ukončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania spojeného s opatreniami proti šíreniu koronavírusu pozveme oboch zákonných zástupcov do školy, pričom overíme a skontrolujeme údaje na prihláške na základe predloženého rodného listu dieťaťa a občianskych preukazov zákonných zástupcov a tí ju následne obaja podpíšu. V prípade, že zapísané dieťa je so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, doloží zákonný zástupca vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, najneskôr do 15. júna 2020.

            V prípade neúčasti druhého rodiča, je potrebné vyplniť a podpísať splnomocnenie na žiadosti k zápisu dieťaťa do 1. ročníka.

            V prípade, ak rodičia nežijú spolu, je potrebné doniesť kópiu rozhodnutia súdu o zverení dieťaťa do výchovy s určením rodičovských práv alebo rozhodnutie o určení výživného, z ktorého je zrejmé, komu je dieťa zverené do výchovy.

            V prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kontaktovať

            emailom: zsubla100@gmail.com alebo na telefónnom čísle 0911 673 138

            Čo potrebuje žiak 1. ročníka

            Zošity: č. 510 – 5 ks; č. 511 s pomocnou liniatúrou – 10 ks; č. 5110 – 5 ks.

            Písacie potreby: ceruzky č. 1,2 ; guma; strúhadlo; farbičky.

            Na výtvarnú výchovu: plášť – zásterka, výkresy A4 – 20 ks, výkresy A3 – 10 ks, farebné papiere, skicár (1 blok), vodové farby, 2 okrúhle štetce rôznej hrúbky (nie ploché, nie s umelými štetinami), pastelky, nožnice, tyčinkové lepidlo, plastelína, tuš, špajle, handrička, veľká nádoba na vodu. Všetko uložiť do krabice alebo plastového boxu a označiť menom.

            Na telesnú výchovu: tenisky (resp. trampky), tričko, tepláková súprava, ponožky (vo vrecúšku, nie v igelitovej taške).

            Hygienické potreby: hygienické vreckovky, uterák, pohár, toaletný papier.

            Prezuvky a taštičku na ne.

          • Učíme na diaľku

          • V súvislosti s prerušením vyučovania na školách od 16. marca 2020 do 29. marca 2020 a od 30. marca 2020 do odvolania je zabezpečené vzdelávanie, resp. samoštúdium detí a žiakov inou ako prezenčnou formou. Toto obdobie nie je obdobím školských prázdnin, ide o osobitný režim preventívnych opatrení na predchádzanie šírenia ochorenia COVID-19. Vyučovanie na našej škole je zabezpečené prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy.

            Učivo pre jednotlivé ročníky nájdete hore v záložke Učíme na diaľku. Do tohto priečinku budú postupne vkladané úlohy všetkých učiteľov pre jednotlivé triedy a predmety.

            Žiadame všetkých žiakov a rodičov, aby priebežne sledovali úlohy zadané pre konkrétne ročníky a kontaktovali jednotlivých vyučujúcich.

          • Oznam MŠ

          • Milí naši rodičia, milé naše deti.
            Veľmi nám chýba naša práca, ktorú máme veľmi rady a sme smutné, že nemôžeme spolu s deťmi prežívať spoločné chvíle. Aby ste vedeli, že nám chýbate, tak svoju prácu vykonávame aj z domu. Pripravili sme pre vás pracovné listy, ktorých obsah bude vychádzať z témy týždňa, ktorá by prebiehala v daný týždeň vo výchovno – vzdelávacom procese v MŠ. Veríme, že vy naši rodičia, budete taká predlžená ruka nás učiteliek a tak spoločne pripravíme našich predškolákov do školy. Pracovné listy budeme zasielať každý pondelok do priečinku "Učíme na diaľku".
            Dúfame, že sa čoskoro uvidíme a naše šikovné detičky sa pochvália so svojimi dielkami.

            P.S. Odmena vás neminie!!!
                                                                                                                             Vaše pani učiteľky Viera a Oxana

          • Oznam o prerušení vyučovania až do odvolania

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 v nadväznosti na prerušenie od 16. marca 2020 do 29. marca 2020 

            prerušuje aj naďalej vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 30. marca 2020 do odvolania.

            Týmto opatrením nie je vylúčená možnosť zabezpečenia vzdelávania, resp. samoštúdia detí a žiakov inou ako prezenčnou formou. Toto obdobie nie je obdobím školských prázdnin, ide o osobitný režim preventívnych opatrení na predchádzanie šírenia ochorenia COVID-19. Riaditelia zabezpečia podľa podmienok a možností samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy.

            V nadväznosti na vývoj epidemiologickej situácie zostáva v platnosti zákaz organizovania športových podujatí, výletov, exkurzií, súťaží a predmetových olympiád realizovaných v sústave škôl a školských zariadení. To sa netýka súťaží a predmetových olympiád, ktoré sa konajú dištančnou formou. Úprava organizačných poriadkov súťaží umožňujúca vykonávanie dištančnou formou v školskom roku 2019/2020 je v kompetencii organizátorov súťaží.

            Z opatrení  vyberáme tie, ktoré s týkajú základných škôl:

            Testovanie 9 - 2020

            Minister ruší vykonanie externého testovania žiakov 9. ročníkov základných škôl a žiakov 4. ročníkov gymnázií s osemročným vzdelávacím programom v školskom roku 2019/2020.

            Podávanie prihlášok na stredné školy

            Prihlášky na stredné školy je možné podať do 15. mája a k prihláške sa nebude vyžadovať potvrdenie od lekára. Prijímacie pohovory na stredné školy sa uskutočnia najneskôr do 30. júna.

            Zápis do 1. ročníka ZŠ

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR určuje termín zápisu dieťaťa na povinnú školskú dochádzku od 15. apríla 2020 do 30. apríla 2020. Zápisy budú školy organizovať bez osobnej prítomnosti detí. Odporúča sa komunikácia elektronickou formou, ak to technické podmienky umožňujú. Termín zápisu určí zriaďovateľ školy. Podrobnosti o spôsobe zabezpečenia zápisu do ZŠ budú priebežne doplnené.

            Zápis do MŠ

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR určuje termín podávania žiadostí o prijatie detí do materskej školy pre nasledujúci školský rok od 30. apríla 2020 do 31. mája 2020. Pri podaní žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy sa nebude vyžadovať potvrdenie o zdravotnom stave. Dieťa bude prijaté iba na adaptačný pobyt. Podrobnosti o spôsobe zabezpečenia prijímania detí do MŠ budú priebežne doplnené.

            • V súvislosti s prerušenou výučbou na školách sa vysielanie RTVS Školského klubu, ktorý začal s vysielaním interaktívneho vzdelávacieho programu pre deti 1. stupňa od 18.3.2020 každý pracovný deň od 9.15 do 10.00 predĺži zo súčasných 45 minút na 100 minút s dôrazom na žiakov so špeciálnymi vzdelávaco-výchovnými potrebami.

            Viac info:

             https://www.rtvs.sk/televizia/clanky/220761/rtvs-rozsiri-vysielanie-skolskeho-klubu

            • Od 25.3.2020 začne fungovať nová platforma na dištančné vzdelávanie www.ucimenadialku.sk, kde nájdu učitelia, žiaci, ale aj rodičia materiály na digitálne vzdelávanie a ďalšie dôležité informácie.
            • Dávame do pozornosti, že IT spoločnosť DATALAN ako realizátor Detskej Univerzity Komenského Online sprístupňuje od 23.3.2020 do 3.5.2020 školákom 44 zaujímavých a inšpiratívnych videoprednášok v rámci projektu Detská Univerzita Komenského Online špeciál (DUK Online špeciál). Vo videoprednáškach zdieľali svoje znalosti slovenskí aj zahraniční prednášajúci za ostatných päť ročníkov DUK, ktorú organizuje Divadlo Aréna s Univerzitou Komenského v Bratislave. Projekt je bezplatný a prístupný deťom na celom Slovensku jednoducho cez počítač, tablet, či smartfón. Na všetky školopovinné deti čaká množstvo cenných poznatkov a na tie najúspešnejšie z každého kraja aj lákavé ceny. Viac informácií tu: http://www.dukonline.sk/TS_Zostan_doma_a_studuj_na_DUKO_special_FINAL.docx

            Info:

            https://www.minedu.sk/opatrenia-msvvas-sr-z-24-marca-2020/

            https://www.ucimenadialku.sk/

            Rodičom a žiakom odporúčame sledovať aktuálne informácie na webovom sídle školy.

            V prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kontaktovať

            e-mailom: zsubla100@gmail.com alebo na telefónnom čísle 0911 673 138 v pracovných dňoch v čase od 07.30 do 15.30 hod., resp. kontaktovať triednych učiteľov žiakov.

            Ďakujeme Vám za Vašu spoluprácu. Prajeme Vám hlavne veľa zdravia, fyzických aj duševných síl na prekonanie a úspešné zvládnutie tejto mimoriadnej situácie.

        • Zavretá škola - ako učiť doma
          • Zavretá škola - ako učiť doma

          • Portál zavretá škola - ako učiť doma nájdete cez facebook

            Cieľom tejto skupiny je navzájom sa povzbudzovať, prinášať zaujímavé nápady, informácie, videá a linky pre tých školákov, rodičov a učiteľov, ktorí teraz náhle zostali doma, lebo školy boli zavreté.
            Domáci školáci majú zažité, že učenie doma môže byť zábavné a zároveň veľmi efektívne. Nech sa páči, nechajme sa vzájomne inšpirovať.

        • Vzdelávacie materiály na portáli Kozmix.sk
          • Vzdelávacie materiály na portáli Kozmix.sk

          • V súvislosti s aktuálnym prerušením vyučovania v školách portál Kozmix.sk ponúka všetkým učiteľom, žiakom a ich rodičom bezplatný prístup k vzdelávacím materiálom..

            Na portáli nájdete tisícky interaktívnych aktivít z 10 školských predmetov pre 1. stupeň ZŠ, predovšetkým zo slovenského jazyka a matematiky. Okrem toho deťom ponúka zábavné príbehy doplnené o hravé úlohy.

            Ako na to?
            1. Vytvorte si používateľský účet, resp. prihláste sa do existujúceho účtu na moj.kozmix.sk

            2. Video návod ako vytvoriť účet rodiča alebo dieťaťa: https://www.youtube.com/watch?v=fwAScmf2fJs&list=PLr9j6DdQWEqkKHWPKJAgkegAanz84_wfB&index=6

            3. Pre sprístupnenie vzdelávacieho obsahu použite Aktivačný kódskolazdomu

            4. Využívajte bezplatný vzdelávací obsah, ktorý je dostupný do 15.4.2020

        • DOMÁCE SAMOŠTÚDIUM POČAS MIMORIADNEJ SITUÁCIE
          • DOMÁCE SAMOŠTÚDIUM POČAS MIMORIADNEJ SITUÁCIE

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            z dôvodu celoštátnej karantény a prerušenia vyučovacieho procesu v školách a školských zariadeniach, po dohode so všetkými vyučujúcimi II. stupňa našej školy, vám dávame do pozornosti pokyny k dennému vzdelávaniu prostredníctvom aplikácie Messenger a portálu www.bezkriedy.sk. Jednotliví učitelia vás budú kontaktovať a usmerňovať formou chatu, respektíve video chatu. Budú vám posielať zadania úloh, ktoré priebežne počas núteného voľna, prosím, vypracujte a potom spätne preposielajte svojim učiteľom na kontrolu. Učitelia si budú zaznamenávať práce žiakov a komunikovať s vami, prípadne vysvetľovať a snažiť sa vám pomôcť, ak si s niektorými zadaniami nebudete vedieť dať rady.

            Nechceme Vás preťažiť množstvom úloh, no chceme našich žiakov udržiavať v dobrej vzdelávacej kondícii, aby sme po návrate do školy nadviazali na váš aktívny prístup k vlastnému vzdelávaniu.

            Učiteľky I. stupňa budú jednotlivo kontaktovať rodičov svojich žiakov, zadávať im úlohy, ktoré žiaci v domácom prostredí vypracujú, podľa pokynov zašlú vyučujúcim, ktorí ich zaznamenajú a vyhodnotia.

            Zároveň chceme upozorniť, že tento stav doma nie sú prázdniny, a preto je potrebné, aby sa žiaci v dopoludňajších hodinách venovali samoštúdiu.

            Ďakujeme za pochopenie a veríme, že sa budete správať zodpovedne.

        • Oznam o prerušení prevádzky
          • Oznam o prerušení prevádzky

          • Na základe usmernenia MŠVVaŠ SR v období od 16.3.2020 do 27.3.2020, vrátane, bude vyučovanie v školách na území celej SR prerušené.

            O ďalšom postupe a rozhodnutiach Ústredného krízového štábu a MŠVVa Š SR Vás budeme informovať priebežne na našej web stránke.

            Prosíme rodičov, aby podrobne čítali odkazy, ktoré sú súčasťou každého oznamu. Sú tam dôležité informácie a pokyny, ktoré je potrebné dodržiavať.

          • Koronavírus COVID-19 – opatrenie a usmernenia

          • Vážení rodičia!

            Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Ubľa 120 z dôvodu preventívnych opatrení na spomalenie šírenia koronavírusu – ochorenie COVID-19, na základe rozhodnutia zriaďovateľa školy Obce Ubľa, prerušuje výchovno - vzdelávací proces v dňoch 12.3. - 13.3.2020 (štvrtok - piatok). Zatvorená je prevádzka ZŠ, MŠ, ŠKD a ŠJ.

            Nástup do školy je 16.3.2020 (pondelok). Prosíme rodičov, aby sledovali webovú stránku školy, v prípade nejakých zmien.

            Dôrazne odporúčame, aby sa deti počas prerušenia školského vyučovania vyvarovali návštevám hromadných podujatí a miest s veľkým počtom ľudí.

            Základná škola s materskou školou Ubľa 120 funguje v pohotovostnom režime a dôsledne monitoruje epidemiologickú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19. V prípade zmeny epidemiologickej situácie je pripravená operatívne a bezodkladne pristúpiť k potrebným opatreniam. Preto prosím sledujte oznámenia na stránke školy a zriaďovateľa.

            DÔLEŽITÝ OZNAM

            v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou

            Vážení rodičia, v prípade, že ste počas jarných prázdnin spolu so svojimi deťmi navštívili krajiny s potvrdeným COVID-19 (koronavírusom), hlavne Rakúsko a Taliansko, Českú republiku, na základe nasledovného odporúčania Ministerstva zdravotníctva SR: "Vzhľadom na výskyt koronavírusu v Európe ministerstvo zároveň odporúča, aby občania pozorne sledovali počas a pri návrate z pobytu v zahraničí svoj zdravotný stav po dobu 14 dní a aby v prípade výskytu respiračných príznakov ochorenia bezodkladne kontaktovali telefonicky lekára." Doporučujeme, aby po odporúčaní lekára, alebo hygienika Vaše deti, naši žiaci, zostali doma počas inkubačnej doby (14 dní) a neprichádzali do kolektívu ostatných žiakov a zamestnancov. Prosíme, aby ste pobyt dieťaťa v zahraničí telefonicky oznámili triednym učiteľom. Ďakujeme za porozumenie.

            Zároveň vás prosíme, aby ste sledovali všetky dostupné informácie o vývoji epidemiologickej situácie na  webovej stránke http://www.ruvzpo.sk, http://www.ruvzhe.sk/.

            Usmernenia MŠVVaŠ SR:

          • Zápis do 1. ročníka 2020/2021

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Ubľa 120 oznamuje, že zápis žiakov do 1. ročníka na školský rok 2020/2021 sa uskutoční v dňoch od 1. apríla do 30. apríla 2020.

            Na slávnostný zápis Vás srdečne pozývame 08. apríla 2020 o 9.00 hod. v pavilóne č. 2.

            K zápisu je nutné predložiť:

            • rodný list dieťaťa
            • občiansky preukaz zákonného zástupcu
            • kartu poistenca
            • príspevok na zošity a pomôcky do 1. ročníka 15,- €

            riaditeľka školy Mgr. Mária Karatníková

          • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka

          • Dňa 1. apríla 2020 (streda) sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl pod názvom Testovanie 9 – 2020.

            Testovanie je určené všetkým žiakom 9. ročníka, vrátane žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Žiaci budú testovaní z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra.

            Náhradný termín testovania sa uskutoční 15. apríla 2020 (streda).

            Informácie k Testovaniu 9 - 2019 nájdete na stránke https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Ubľa 120
      • msubla120@gmail.com sjubla120@gmail.com
      • Mgr. Mária Karatníková
      • ZŠ 057/7673138, 0911673138 ŠJ 057/7673106, 0903288605 MŠ 0910544667
      • 067 73 Ubľa 120 067 73 Ubľa Slovakia
      • 37873601
      • 2021640126
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje