• Hodnotenie a klasifikácia žiakov za 1. polrok šk. r. 2020/2021

          • V súvislosti s ukončovaním hodnotenia a klasifikácie žiakov za 1. polrok 2020/2021 Vás informujeme nasledovne:

            1. polrok 2020/2021 sa končí 31. januára 2021. Hodnotenie a klasifikácia sa uzatvára 25.1.2021.

            Ak bol žiak priebežne hodnotený počas prvého polroka a priebežné hodnotenie nie je postačujúce pre klasifikáciu (napr. ak žiak nemá dostatočný počet známok), nie je potrebné vykonať komisionálnu skúšku z príslušného predmetu. Takého žiaka možno vyskúšať a hodnotenie zaradiť do priebežného hodnotenia za 1. polroka 2020/2021 v predlženom termíne až do 31.3.2021. V tomto termíne mu bude vydaný aj výpis klasifikácie a hodnotenia za 1. polrok.

            Hodnotenie a klasifikácia predmetov:

            Hodnotenie žiakov 1. ročníka – kombinácia prezenčné a dištančné vzdelávanie

            V čase mimoriadnej situácie a núdzového stavu sa žiaci 1. ročníka hodnotia v priebežnom aj záverečnom hodnotení slovne, predmety TSV a NBV nebudú hodnotené – na vysvedčení – absolvoval.

            Hodnotenie žiakov 2. - 4. ročníka – kombinácia prezenčné a dištančné vzdelávanie

            Predmety MAT, SJL, CJ1, PRV, PDA, VLA, INF, PVC, VYV, HUV sa v 2. - 4. ročníku klasifikujú známkou. Predmety TSV a NBV nebudú hodnotené – na vysvedčení – absolvoval.

            Hodnotenie žiakov 2. stupňa  kombinácia prezenčné a dištančné vzdelávanie

               Klasifikácia predmetov - hodnotenie známkou z predmetov: MAT, SJL, ANJ, RUJ, GEG, DEJ, FYZ, BIO, CHE, OBN, INF, THD.

            Nehodnotené predmety (absolvoval): VYV, TSV, HUV, NBV.

            Polročná klasifikácia bude zahŕňať:

            • známky, ktoré žiak získal v 1. polroku do doby prerušenia vyučovania a domáca príprava,
            • aktivity a úlohy v rámci dištančného vzdelávania,
            • do výslednej známky sa započítavajú aj:

            zodpovedný prístup k plneniu úloh, kvalita vypracovania úloh, záujem, chuť spolupracovať, zapájanie sa do aktivít, komunikácia s vyučujúcim, dodržiavanie termínov, účasť na online vzdelávaní, online konzultáciách, zlepšenie prístupu, spolupráce, osobný posun, vypracovanie dobrovoľných úloh, sebahodnotenie žiaka.

            Splnenie týchto kritérií môže napomôcť k zlepšeniu známky o 1 stupeň.

            Výslednú známku odkonzultuje príslušný vyučujúci s každým žiakom, uvedie dôvody výslednej známky. Každý vyučujúci má k dispozícii portfólio hodnotenia žiakov, ktoré tvorí komunikácia, spolupráca, vypracované úlohy, priebežné hodnotenie žiaka, účasť na online hodinách a pod.

            V záverečnej klasifikácii a hodnotení predmetov dodržiava pedagóg individuálny prístup, reflektuje technické možnosti žiaka, rešpektuje individuálne podmienky rodiny počas dištančného vzdelávania.

            Na konci 1. polroka sa vydávajú výpisy hodnotenia a klasifikácie žiakov za 1. polrok.

            O postupe vydávania výpisov Vás budú informovať triedni učitelia na základe usmernenia MŠVVaŠ SR, ktoré uvádzame.

            https://www.minedu.sk/26159-sk/usmernenie-pre-skoly-k-vydavaniu-vypisov-hodnotenia-za-1-polrok-sk-roka-20202021/.

          • Oznam – prevádzka školy od 25.1.2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            vláda SR predĺžila zákaz vychádzania – lockdown do 7. februára 2021.

            Plánovaný prechod detí MŠ a žiakov I. stupňa na prezenčné vzdelávanie sa nekoná a všetci žiaci ZŠ – 1. aj 2. stupeň zostávajú na dištančnom vzdelávaní. 

            Prevádzka v materskej škole zostáva naďalej prerušená.

            Pravidlá výchovno-vzdelávacieho procesu ostávajú nezmenené.

            Hodnotenie a klasifikácia žiakov ZŠ bude ku dňu 29.1.2021.

          • Organizácia vyučovania na ZŠ s MŠ Ubľa 120 od 11.1.2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            na základe informácií z MŠVVaŠ SR si Vás dovoľujeme informovať o nových skutočnostiach súvisiacich s nástupom detí MŠ a žiakov ZŠ do školy. Od 11.1.2021 do 15.1.2021 bude prevádzka MŠ prerušená. Žiaci I. aj II. stupňa sa budú vzdelávať dištančným spôsobom. Vyučovanie bude prebiehať podľa rozvrhu hodín dištančného vzdelávania.

            Ďalší predbežný plán návratu žiakov, ktorý bude súvisieť s vývojom epidemiologickej situácie, si môžete pozrieť na priloženej infografike z MŠVVaŠ SR.

            O ďalších aktuálnych informáciách Vás budeme včas informovať prostredníctvom Edupage, webu a triednych učiteľov.

            Rozhodnutie ministra školstva zo dňa 4.1.2021: https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-zo-4-1-2021/

            Rozhodnutie ministra školstva zo dňa 5.1.2021: https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-z-5-1-2021-s-ucinnostou-od-11-1-2021/

            Viac informácií tu:

            https://www.minedu.sk/minister-skolstva-b-groehling-mame-plan-na-navrat-deti-do-skol-ten-vsak-zavisi-od-aktualnej-situacie/

            Odkaz na video:

            https://www.minedu.sk/minister-skolstva-b-groehling-mame-plan-na-navrat-deti-do-skol-ten-vsak-zavisi-od-aktualnej-situacie/#gallery

            Na webe MŠVVaŠ SR boli pridané ďalšie infografiky:

          • Návrat do škôl 2021

          • Dňa 17.12.2020 bol na webe MŠVVaŠ SR zverejnený manuál pre školy „Návrat do škôl 2021“. Dokument slúži ako návod na spustenie prezenčného vzdelávania od 11. januára 2021 v bezpečnom režime pre všetkých žiakov aj pracovníkov škôl a školských zariadení.

            Školy budú pri otváraní tried a návrate k prezenčnej výučbe postupovať podľa epidemiologickej situácie vo svojom regióne.

            Pravidlá zaradenia regiónu do jednotlivých stupňov ostražitosti a varovania podľa epidemiologickej situácie upravuje COVID automat Ministerstva zdravotníctva SR.

            V súvislosti s otvorením škôl podľa uvedených pravidiel sa už v tomto roku očakáva od škôl prieskum záujmu o testovanie medzi rodičmi žiakov a nahlásenie počtu požadovaných testov tak, aby príslušné okresné úrady mohli zabezpečiť pre testovacie odberové miesta dostatok antigénových testov. Odporúčaný termín testovania je 7. - 9. januára 2021.

            Prosíme rodičov žiakov, ktorým bol zaslaný dotazník - prieskum záujmu, o jeho vyplnenie do 18.12.2020.

            Ďalšie informácie budeme priebežne aktualizovať, preto sledujte náš web a Edupage.

            Odkazy:

            https://www.minedu.sk/ministerstvo-skolstva-zverejnuje-podmienky-bezpecneho-navratu-deti-do-skol/

            https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021/

        • Vianočné prázdniny
          • Vianočné prázdniny

          • Vianočné prázdniny sa na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu v šk. roku 2020/2021 uskutočnia v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021. 

            Polročné prázdniny v termíne 1. februára 2021 sa neuskutočnia. Školské vyučovanie v druhom polroku školského roka sa začína 1. februára 2021 (pondelok).

            Informácie ohľadom nástupu žiakov po vianočných prázdninách zverejníme na základe vydaných usmernení MŠVVaŠ SR a zriaďovateľa školy, preto sledujte náš web a Edupage.

        • Mikulášsky výtvarný balíček
          • Mikulášsky výtvarný balíček

          • Aj keď nepriaznivá pandemická situácia neumožňuje záujmové vzdelávanie žiakov, zamestnanci SZUŠ v Snine nezabúdajú na deti, ktoré vo svojom voľnom čase navštevujú ich elokované pracoviská. V pondelok 14. decembra nás svojou návštevou prekvapili p. riaditeľ SZUŠ Andrej Smolák a p. učiteľ SZUŠ Ivan Hazij. Na nádvorí školy pozdravili mladších žiakov a rozdali im bohatú nádielku výtvarného materiálu. Deťom sa prihovoril pán riaditeľ Smolák. Svojimi slovami motivoval deti k aktívnemu tráveniu voľného času, k umeleckému stvárneniu  života v našej obci a k tvorbe obrázkov do výtvarnej súťaže „Rok rusínskej dediny“. Výtvarné potreby starším žiakom neskôr osobne rozdal ich triedny učiteľ I. Hazij. Pán riaditeľ Smolák sa poďakoval učiteľkám i riaditeľke našej školy a odovzdal im darčekové kufríky s reprodukciami jeho obrazov. Na záver poprial všetkým pevné zdravie a dobré nápady pri tvorbe aj maľovaní.

            V mene žiakov i zamestnancov ďakujeme SZUŠ v Snine za dlhoročnú spoluprácu.

            Do galérie Mikulášsky výtvarný bylíček boli pridané fotografie.

        • Oznam
          • Oznam

          • Milí žiaci, rodičia a kolegovia,

            na základe opatrení vlády SR a po rokovaní so zriaďovateľom našej školy, sme sa k téme otvorenia 2. stupňa základnej školy – ročníkov 5. až 9. – dohodli s pani starostkou nasledovne:

            ročníky 5. až 9. POKRAČUJÚ V DIŠTANČNOM VZDELÁVANÍ do 22.12.2020.

            V súlade s Vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva SR, vydanou 4.12.2020, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k preukazovaniu sa negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 pred vstupom do priestorov škôl, obraciame sa na vás s prosbou o vyjadrenie názoru ohľadom vzdelávania vašich detí opäť v škole, počnúc dňom 8.1.2021.

            Z dôvodu, aby p. starostka stihla zabezpečiť na prvý januárový týždeň všetko potrebné k pretestovaniu rodičov a žiakov 2. stupňa, potrebujeme poznať vaše stanovisko.

            Vyplňte, prosím, dotazník, ktorí tvorí prílohu tohto oznamu. Papierovú formu dotazníka si môžete vyzdvihnúť u triednych učiteľov.

            Je mi úprimne ľúto, že procesy v súvislosti s návratom žiakov a učiteľov do škôl sú také komplikované, že reálny termín otvorenia školy môžem potvrdiť až v novom roku 2021, kedy sa predpokladá testovanie žiakov a učiteľov na COVID-19 a následne návrat do školy najskôr od 8.1.2021.

            Prajem Vám všetkým veľa síl a trpezlivosti nielen pri realizovaní dištančného vzdelávania, ale aj v tom, aby nervozita a chaos dnešných dní príliš nenarušili pokoj a čaro adventného obdobia. Všetkým prajem predovšetkým pevné zdravie a rodinnú aj osobnú pohodu.

                                                                                    Mgr. Mária Karatníková                                                                                                   riaditeľka školy

          • Oznam – zmena písomného vyhlásenia o bezinfekčnosti od 16. novembra 2020

          • Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (viď príloha č. 1).

            Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

            V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom, alebo príslušným RÚVZ. Za týchto podmienok žiak nemôže navštevovať školu.

            Žiak, ktorý sa vzdeláva dištančne je povinný zúčastňovať sa na všetkých online hodinách podľa rozvrhu hodín dištančného vzdelávania a plniť všetky úlohy podľa zadania vyučujúcich. V prípade choroby alebo iných dôvodov je zákonný zástupca povinný jeho neúčasť ospravedlniť.

          • Informácie k postupu žiakov a rodičov po celoplošnom testovaní od 2.11.2020

          • Vážení rodičia,

            po konzultácii RÚVZ v Humenom Vám oznamujeme, že prevádzka MŠ, prezenčná forma vyučovania žiakov 1. až 4. ročníka a ŠKD  pokračujú v riadnom režime.

            Rodič je povinný pri nástupe do školy dňa 3.11.2020 doložiť Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (nové tlačivo), ktoré nájdete v prílohe. Bez tohto vyhlásenia nebude umožnený dieťaťu vstup do zariadení. Ak nemáte možnosť si tlačivo vytlačiť doma, môžete ho vypísať ráno pred nástupom dieťaťa do MŠ alebo ZŠ.

            Na základe novej vyhlášky ÚVZ a uznesenia vlády tu dávame niekoľko odpovedí na otázky ohľadom výsledkov testov rodičov a učiteľov.

            • Ak má rodič pozitívny test, celá domácnosť musí ostať v domácej izolácii v zmysle Vyhlášky č. 15 ÚVZ.
            • Ak má rodič negatívny test, môže byť vpustený do objektu školy.
            • Ak rodič nebol na teste, nemôže vstúpiť do objektu školy. Rodičom vtedy odporúčame nedávať dieťa do MŠ na dobu 10 kalendárnych dní a v prípade ZŠ ospravedlniť žiaka z 5 vyučovacích dní idúcich po sebe (teda 3., 4., 5., 10. a 11. november).
            • Ak učiteľ nebol na teste, prípadne bol niekto z rodiny pozitívne testovaný, nemôže vstúpiť do školy (Vyhláška č. 16 ÚVZ). V tomto prípade možno pracovať z domu, alebo dohodnúť sa na čerpaní dovolenky, náhradnom voľne či pracovnom voľne. Ak ide o zdravotné dôvody, je tu výnimka. Bližšie informácie v sú danej vyhláške.

            Podmienky fungovania škôl teda budú závisieť aj od výsledkov celoplošného testovania. Dúfam, že aj vďaka testovaniu sa budeme môcť čo najskôr vrátiť do škôl.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Ubľa 120
      • msubla120@gmail.com sjubla120@gmail.com
      • Mgr. Mária Karatníková
      • ZŠ 057/7673138, 0911673138 ŠJ 057/7673106, 0903288605 MŠ 0910544667
      • 067 73 Ubľa 120 067 73 Ubľa Slovakia
      • 37873601
      • 2021640126
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje