• Deň mlieka
          • Deň mlieka

          • 28.09.2022

            Tento deň je dobrou príležitosťou vyzdvihnúť mlieko ako zdraviu prospešnú potravinu. Deti ochutnavali rôzne mlieka a mliečne výrobky. Zážitkové učenie - dojili kravičku Evičku.

        • Svetový deň mlieka v školách
          • Svetový deň mlieka v školách

          • 28. september sa v kalendári uvádza ako Svetový deň mlieka v školách. Keďže tento deň súvisí so školským prostredím a s nápojom zdraviu prospešným, tak aj my sme považovali za potrebné pripomenúť našim žiakom význam tohto dňa.

                 O dôležitosti pitia mlieka a konzumovaní mliečnych výrobkov, ktoré predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek ľudskej výživy, informovali vyučujúci jednotlivo v triedach. Všetci žiaci a aj učitelia si priniesli mliečnu desiatu, ktorú si obohatili o mlieko, ktoré má pre náš zdravý telesný vývin nezastupiteľné miesto. Naši žiaci sa prostredníctvom náučného videa Pravda o mlieku dozvedeli zaujímavé informácie o výrobe mlieka, mliečnych výrobkov a o skladovaní, predaji a význame mlieka vo výžive. Svoje poznatky o mlieku si žiaci doplnili do pekných projektov a výtvarných prác, ktoré im budú v triedach pripomínať tento významný deň.

                 Svetový deň mlieka, ktorý sme si pripomenuli s našimi žiakmi sa všetkým veľmi páčil a bol dobrou príležitosťou vyzdvihnúť mlieko ako každodennú súčasť života našich detí. Podarilo sa nám vyvolať u žiakov záujem o zdravé stravovanie a zapojiť ich všetkých do tohto pekného a zdraviu prospešného projektu.

          • Deň kroja

          • Dňa 12. septembra 2022 sme strávili netradičný deň v našej materskej i základnej škole. Nie len učiteľky, ale aj deti MŠ a žiaci ZŠ sa vyparádili do nádherných krojov. Veríme, že aj touto formou sa nám podarilo zasiať do srdiečok našej mladej generácie lásku k národným tradíciam a kultúrnemu bohatstvu.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

          • MATERSKÁ ŠKOLA

            Otvorenie bežnej prevádzky bude prebiehať za dodržania hygienických opatrení 5.9.2022 od 6,30 hod.

             

            ZÁKLADNÁ ŠKOLA

            Slávnostné zahájenie šk. roka 2022/2023 bude 5.9.2022 o 8,00 hod na školskom dvore.

            Po slávnostnom otvorení školského roka sa žiaci v sprievode triednych učiteľov presunú do svojich tried. Žiakov 1. ročníka môže do triedy sprevádzať zákonný zástupca.

            O všetkých potrebných informáciách ohľadom ďalšej organizácie vyučovania budú žiaci a zákonní zástupcovia informovaní triednymi učiteľkami v prvý školský deň.

            Školský klub detí:

            •          Každý žiak 1. – 4. ročníka môže navštevovať ŠKD.

            •          Prevádzka ŠKD bude od 6.9.2022 do 16,00 hod. na základe vyplnenej žiadosti o prijatie dieťaťa do ŠKD. Tlačivá dostanú žiaci od vychovávateľky ŠKD 5.9.2022.

            Školská jedáleň – prihlasovanie na obedy v školskej jedálni:

            •          Každý žiak školy sa môže stravovať v školskej jedálni. Podmienky stravovania sú rozpracované na webe školy v sekcii Školská jedáleň. Prihlášku na stravovanie žiaka dostanú žiaci od vedúcej ŠJ dňa 5.9.2022.

            •          Školská jedáleň začína s vydávaním obedov od 6.9.2022 (utorok) na základe vyplnenej prihlášky na stravovanie, ktorú odovzdá žiak alebo zákonný zástupca  triednemu učiteľovi.

            •          Prihlasovanie na obedy neskôr je možné u vedúcej ŠJ.

             

            6.9.2022 (utorok) bude vyučovanie prebiehať nasledovne:

            1. ročník          7.50 – 10.25 hod., od 10,25 ŠKD, o 11,20 obed,

            2. – 4. ročník   7.50 – 11.20 hod.,

            5. – 9. ročník   7.50 – 12.15 hod.

             

            7.9.2022

            1. – 4. ročník   7.50 – 11.20 hod.,

            5. – 9. ročník   7.50 – 12.15 hod.

             

            8.9.2021

            1. – 4. ročník   7.50 – 11.20 hod.,

            5. – 9. ročník   7.50 – 12.15 hod.

             

            9.9.2021

            • 1. – 4. ročník   7.50 – 11.20 hod. praktická časť didaktických hier,
            • 5. – 9. ročník   7.50 – 12.15 hod.  praktická časť jesennej časti účelových cvičení.

             

            Opatrenia v súvislosti s COVID - 19

            Bezpríznakovosť:

            Materská škola –Dieťa pri vstupe absolvuje ranný filter. Rodič každého dieťaťa predkladá pri prvom nástupe žiaka do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa. Toto vyhlásenie má možnosť rodič zaslať aj v elektronickej podobe cez rodičovské konto EduPage pred nástupom žiaka do školy (maximálne deň pred nástupom alebo v deň nástupu do MŠ). Rodičia, ktorí ešte nemajú prístupové údaje do EduPage, predložia vyhlásenie v písomnej podobe.

            Deti a zamestnanci nemusia nosiť rúška v interiéri a v exteriéri materskej školy.

            Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia.

            Pri absencii viac ako 7 (dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí (dieťa s PPV) predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

            Základná škola – Rodič každého žiaka predkladá pri prvom nástupe žiaka do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka. Toto vyhlásenie má možnosť rodič zaslať aj v elektronickej podobe cez rodičovské konto EduPage pred nástupom žiaka do školy (maximálne deň pred nástupom alebo v deň nástupu ráno pred vyučovaním). Rodičia, ktorí ešte nemajú prístupové údaje do EduPage, predložia vyhlásenie v písomnej podobe.

             

            V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak dieťa/žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné dieťa/žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

            Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní/ (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 (žiak)/ po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí (žiak) predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka). Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

            Žiaci a zamestnanci nemusia nosiť rúška v interiéri a v exteriéri základnej školy.

            Domáce samotestovanie:

            Rodičia, ktorí na konci minulého šk. roka prejavili záujem o samotesty pre žiakov a vyzdvihli si ich v škole, využijú testy na preventívne testovanie, resp. podľa potreby v prípade vykazovania príznakov ochorenia  COVID-19.

            V prípade, že žiak mal pozitívny výsledok antigénového samotestu, rodič žiaka bezodkladne oznámi túto skutočnosť všeobecnému lekárovi, škole a žiak ostáva doma.

            V prípade, že v škole stúpne počet  žiakov pozitívnych na ochorenie  COVID-19 nad 10 % z celkového počtu žiakov školy, riaditeľka školy bude konzultovať situáciu s RÚVZ a e-mailom informuje MŠVVaŠ SR.

            Izolácia a karanténa: 

            Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Žiaci po skončení izolácie v škole a v školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom. 

            Karanténa je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva  v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú (zo zreteľov hodných epidemiologických dôvodov, ktorými sú najmä dlhodobý úzky kontakt s osobou pozitívnou na ochorenie, ohrozenie imunodeficientnej osoby na pracovisku) a zároveň, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou, ktorá sa neskôr stala osobou pozitívnou na ochorenie, a to počas obdobia dvoch dní pred dňom odberu vzorky biologického materiálu do skončenia izolácie alebo pred objavením sa prvých klinických príznakov ochorenia u osoby do skončenia jej izolácie. Karanténa končí pri bezpríznakovom priebehu po 5 dňoch. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak sa  rodič nedokáže skontaktovať so všeobecným lekárom svojho dieťaťa, postupuje podľa manuálov zverejnených na webovej stránke: https://pediatridetom.sk/

            Viac info tu: https://www.minedu.sk/zelena-otvorenym-skolam/

            Oznam vstupu do priestorov školy a školského zariadenia je umiestnený na dverách:

            https://www.minedu.sk/data/att/24229.pdf

          • Informácie k dotáciam na stravu

          • Vážení rodičia, v súvislosti s právnymi úpravami zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, účinnými od 01.08.2021, Vás chceme upozorniť na poskytovanie dotácií na stravu.

            Nárok na dotáciu (obedy zadarmo) budú mať naďalej už len deti, ktorých rodičia požiadajú na ÚPSVaR (Ing. Jozef Chvostaľ): 

            o potvrdenie, že dieťa alebo žiak žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi;

            - alebo o potvrdenie, že dieťa alebo žiak žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima;

            - alebo čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa (viď príloha). 

            O potvrdenie je potrebné požiadať na ÚPSVaR

            Rodičia deti a žiakov, ktorí žiadajú o dotáciu na stravu, musia predložiť uvedené potvrdenia najneskôr do 08.08.2022.

            dotacie_a_danovy_bonus.docx

            Cestne_vyhlasenie_k_dotacii_na_stravu.docx

            Cestne_vyhlasenie_k_dotacii_na_stravu_UA.docx

          • Letné prázdniny

          • Oznamujeme Vám, že letné prázdniny začínajú dňa 1.7.2022 (piatok) a končia 31.08.2022.

            Školský rok 2022/2023 začína 1.9.2022.

            Nástup do školy v novom školskom roku 2022/2023 bude v pondelok 5.9.2022.

          • Slávnostné ukončenie šk. roka 2021/2022

          • Slávnostné ukončenie šk. roka 2021/2022.

            Je za nami ďalší školský rok. Pani riaditeľka v úvode dňa vyhodnotila výsledky výchovno-vzdelávacieho procesu, reprezentáciu školy a výsledky zberu papiera v školskom roku 2021/2022. Všetkým žiakom aj zamestnancom poďakovala za prácu počas celého školského roka a popriala veľa pekných zážitkov a príjemné chvíle oddychu počas letných prázdnin a dovoleniek.

        • Maskot Mimo
          • Maskot Mimo

          • Maskot Mimo navštívil našich prváčikov. Žiaci sa s ním učili, hrali, bicyklovali a niektorí dokonca aj oslavovali. Ďakujeme Ti Mimo za návštevu, veľmi sme sa Ti potešili. A taktiež Ti ďakujeme, že si nás sprevádzal písmenkami. Aj Tebe prajeme príjemné prázdniny.

        • Výlet za našou minulosťou
          • Výlet za našou minulosťou

          • Žiaci krúžku ukrajinského jazyka 28.6.2022 navštívili rodisko A.Duchnoviča a drevený kostolík v Topoli, miniatúrne kostolíky v Uliči a pozreli si aj vodnú nádrž Starina z výšky.

          • Prvá pomoc

          • Dňa 27.6.2022 tety Lenka, Monika a Slávka z organizácie zdravé regióny navštívili našu materskú školu a ukázali nám podávanie prvej pomoci.

        • Rozlúčka s predškolákmi
          • Rozlúčka s predškolákmi

          • 22.6.2022

            Dnes sa predškoláci lúčili so svojimi kamarátmi a pani učiteľkami. K "veľkým" predškolákom sa prihovorila aj pani riaditeľka ZŠ s MŠ Mgr. Mária Karatníková, ktorá zaželala budúcim prváčikom veľa úspechov v škole. Zároveň sa poďakovala aj učiteľkám, ktoré u škôlkarov formujú ich zručnosti, vedomosti a odovzdala im darčeky. Po krátkom programe p. učiteľky oslávencov pasovali za školákov, zároveň dostali na pamiatku medailu a veci potrebné do školy. Ako to už na oslavách býva, nechýbal ani chutný guláš, na ktorom si všetci prítomní veľmi pochutili. 

            Všetkým našim predškolákom prajeme, aby v septembri s radosťou nastúpili do vytúženej školy a aby boli naďalej takí šikovní a robili všetkým naokolo seba radosť. 

          • Zverejnenie voľného pracovného miesta

          • V zmysle § 84 zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov zverejňujeme informáciu o voľných pracovných miestach:

            1. Názov a adresa zamestnávateľa: Základná škola s materskou školou Ubľa 120, 067 73  Ubľa
            2. Kategórie voľných pracovných miest:

            Učiteľ/ka ZŠ (2. stupeň) – Biológia, Fyzika, Chémia, Informatika - rozsah úväzku: 100 %

            1. Kvalifikačné predpoklady: vzdelanie podľa Zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a Vyhlášky č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov.
            2. Platové podmienky: podľa zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov vo výkone prác vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov v nadväznosti na zákon č. 138/2019 Z. z. Základný tarifný plat bude stanovený podľa dosiahnutého vzdelania a odpracovaných rokov.
            3. Zoznam požadovaných dokladov:
              • žiadosť o prijatie do zamestnania
              • životopis
              • kópia dokladov o dosiahnutom vzdelaní
              • podpísaný súhlas na spracovanie osobných údajov v zmysle zákona č. 18/2018 Z. z.
              • čestné vyhlásenie o bezúhonnosti
              • zdravotná spôsobilosť
            4. Termín nástupu: 01.09.2022. Pracovný pomer na dobu určitú - do 31.08.2023.
            5. Žiadosti a požadované doklady je možné zaslať niektorým z týchto spôsobov:
              • poštou na adresu: Základná škola s materskou školou Ubľa 120, 067 73  Ubľa
              • e-mailom na adresu: zsubla100@gmail.com

            - tel. číslo: 057/767 31 38, 0911 673 138

            Požadované doklady doručiť do 27.06.2022 do 12.00 hod.

            Žiadosti doručené po stanovenom termíne nebudú akceptované a nebudú do výberu zamestnanca zaradené.

            1. Vyhlasovateľ si vyhradzuje právo nezaradiť do výberu zamestnanca tých uchádzačov, ktorí nespĺňajú požadované podmienky. Uchádzači spĺňajúci predpoklady budú pozvaní na osobný pohovor.
            2. Ďalšie informácie: na základe predložených žiadostí vedenie školy pozve vybraných uchádzačov na osobný pohovor.

             

            V Ubli 16.06.2022

          • 21. ročník súťaže v prednese v rusínskom jazyku „DUCHNOVIČOV PREŠOV“

          • Naši mladí recitátori sa už tradične zapojili do prednesu poézie, prózy a duchovného slova v rusínskom jazyku Duchnovičov Prešov.

            Na okresnom kole, ktoré sa konalo 25. mája 2022 sa zúčastnili traja žiaci, ktorí získali veľmi pekné umiestnenie:

            POÉZIA

            0. kategória (MŠ a 1. roč. ZŠ)

            1. miesto Matej Darjanin

             

            3. kategória (7. - 9. roč. ZŠ)

            1. miesto Bianka Banduričová

             

            DUCHOVNÝ PREDNES

            3. kategória (7. - 9. roč. ZŠ)

            1. miesto Gabriela Gožová

             

            Víťazi jednotlivých kategórií postúpili do celoslovenského kola súťaže.

             

            21. ročník celoslovenského kola súťaže sa konal 13. júna 2022 na veľkej scéne Divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove. Naši žiaci sa nestratili ani v bohatej konkurencii zúčastnených a odniesli si popredné umiestnenia aj celoslovenského kola:

             

            POÉZIA

            0. kategória (MŠ a 1. roč. ZŠ)

            1. miesto Matej Darjanin

             

            3. kategória (7. - 9. roč. ZŠ)

            1. miesto Bianka Banduričová

             

            DUCHOVNÝ PREDNES

            3. kategória (7. - 9. roč. ZŠ)

            2. miesto Gabriela Gožová

             

            Všetkým zúčastneným srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

             

            Celoslovenska_sutaz_Duchnovicov_Presov.docx

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Ubľa 120
      • msubla120@gmail.com sjubla120@gmail.com
      • Mgr. Mária Karatníková
      • ZŠ 057/7673138, 0911673138 ŠJ 057/7673106, 0903288605 MŠ 0910544667
      • 067 73 Ubľa 120 067 73 Ubľa Slovakia
      • 37873601
      • 2021640126
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje